Femeile care nu consumă carne roșie își reduc riscul de cancer de colon
Femeile care nu consumă carne roşie îşi reduc semnificativ riscul de cancer de colon. Este concluzia unui studiu din Marea Britanie.
Copiii români de la țară, victimele sărăciei
De ce trăiesc românii cu 5 ani mai puțin decât ceilalți europeni
Consum uriaș de suplimente alimentare și vitamine în rândul românilor
Merryl Streep, apel pentru femeile afgane, la ONU: O pisică are mai multă libertate la Kabul
Femeile din Iran sunt luate pe sus și aruncate în dube
Mașinile curate consumă mai puțin combustibil (studiu)
România, în topul țărilor europene unde se consumă cel mai mult alcool
Românii trăiesc mai puțin decât alți europeni
Topul celor mai periculoase orașe din România
Se estimează că, până în 2030, vor apărea peste de 2,2 milioane de cazuri noi de cancer colorectal.
Cercetătorii Universităţii din Leeds au vrut să afle dacă au vreo implicare dietele vegetariene, consumul de peşte, carnea de pui sau carnea roşie.
Ei au analizat date obţinute în 17 ani despre mai bine de 32.000 de femei din Anglia, Ţara Galilor şi Scoţia. În total, 462 de participante au făcut un cancer colorectal. Au descoperit că femeile care au mâncat regulat carne roşie au avut un risc mai mare să facă tumori în secţiunea descendentă a colonului.
Dar probleme pot avea şi bărbaţii. Un studiu mai vechi avertiza că, dacă mănâncă 160 de grame de carne roşie pe zi, îşi măresc riscul de cancer colorectal cu 30 de procente.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News