Live

Femeile care nu consumă carne roșie își reduc riscul de cancer de colon

Data publicării:

Femeile care nu consumă carne roşie îşi reduc semnificativ riscul de cancer de colon. Este concluzia unui studiu din Marea Britanie.

Se estimează că, până în 2030, vor apărea peste de 2,2 milioane de cazuri noi de cancer colorectal.

Cercetătorii Universităţii din Leeds au vrut să afle dacă au vreo implicare dietele vegetariene, consumul de peşte, carnea de pui sau carnea roşie.

Ei au analizat date obţinute în 17 ani despre mai bine de 32.000 de femei din Anglia, Ţara Galilor şi Scoţia. În total, 462 de participante au făcut un cancer colorectal. Au descoperit că femeile care au mâncat regulat carne roşie au avut un risc mai mare să facă tumori în secţiunea descendentă a colonului.

Dar probleme pot avea şi bărbaţii. Un studiu mai vechi avertiza că, dacă mănâncă 160 de grame de carne roşie pe zi, îşi măresc riscul de cancer colorectal cu 30 de procente.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Luna ar putea fi mai veche cu până la 180 de milioane de ani decât estimările anterioare

Topirea gheții din Antarctica duce la creșterea furtunilor în regiunile oceanice sudice, cu efecte posibile asupra climatului global

Țara în care doctorițele și profesoarele sunt obligate să se prostitueze ca să supraviețuiască. „Mă rog zilnic la o cale de salvare”

Iubire pe linia frontului. Femeile ucrainene care merg în zone periculoase pentru a se întâlni cu cei dragi

Partenerii noștri