Live

Dr. Valeriu Gheorghiță: Câți români trebuie vaccinați pentru a opri epidemia de coronavirus. Cât durează campania de vaccinare

Data actualizării: Data publicării:
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

60-70% din populația adultă a țării, însemnând aproape 11 milioane de români, ar trebui să primească vaccinul anti-COVID pentru a pune capăt epidemiei de coronavirus, a declarat duminică la Digi24 dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID. El a anunțat și demararea unei campanii de comunicare la nivel național, astfel încât populația să primească informații complete despre vaccin.

„În momentul în care vom asigura vaccinarea a 60-70% din populația adultă, ceea ce înseamnă aproape 11 milioane de persoane”, epidemia va fi pusă sub control, a declarat dr. Gheorghiță, întrebat câți români trebuie vaccinați pentru a opri epidemia de coronavirus.

Când se va atinge acest prag, nivelul de infectare va scădea foarte mult și se vor mai înregistra cel mult cazuri sporadice, lucru care va ridica presiunea de pe sistemul medical, a mai precizat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Pentru a ajunge la acest nivel de vaccinare este nevoie de circa șase luni de la prima doză de vaccin administrată, a adăugat medicul, punând totuși o condiție: „ca oamenii sa se prezinte la centrele de vaccinare”.

În acest sens, va fi demarată și o campanie națională de informare, prin care populația să primească toate informațiile necesare. 

„Vom comunica transparent, onest”, a spus dr. Gheorghiță, precizând că informații sunt deja disponibile pe site-ul vaccinare-covid.gov.ro.

Pe lângă acestea, vor fi bannere, pliante disponibile în farmacii, în cabinetele medicale, plus o campanie de informare în mass-media, care va începe în jurul datei de 20 decembrie.

Centre mari de vaccinare

Dr. Valeriu Gheorghiță a mai adăugat că în acest moment sunt evaluate centrele de vaccinare din țară, pentru a se asigura că nu apar probleme în lanțul de vaccinare.

El a spus că, deși a primit solictări ca aceste centre să fie amenajate inclusiv în cabinetele medicale, s-a mers pe ideea organizării unor centre mari, cu capacitate crescută de vacinare, pentru a nu fragmenta lanțul de distribuție și administrare a vaccinurilor.

În prima fază a campaniei de vaccinare, destinată personalului medical, vor fi organizate 350 de centre de vaccinare în spitale, dintre care 45 în București.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

"A devenit oficial aliatul nostru împotriva României!" Anunțul făcut de presa din Kosovo, la două zile după decizia UEFA

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Tribunalul General al UE condamnă Comisia Europeană pentru lipsă de transparență la achiziţia de vaccinuri anti-COVID

Comisia Europeană va propune achiziții militare comune, după modelul procedurii folosite în cazul vaccinurilor COVID-19

Guvernul caută avocat să-l apere în procesul cu Pfizer

Pfizer - BioNTech a dat România în judecată pentru a ne obliga să plătim vaccinurile anti-Covid contractate în pandemie

Partenerii noștri