Crește numărul cazurilor de gripă și COVID. Cei mai afectați sunt copiii
Numărul cazurilor de gripă și COVID continuă să crească după sărbători. Rata de transmitere este mai mare în aceste zile libere în care toată lumea se întâlnește în spații închise, dar și pentru că mulți sunt nevaccinați. Medicii spun că mai au loc de internări numai dacă externează. Cei mai afectați sunt copiii.
Vânătoarea de cadouri în prag de sărbători. Cum să eviți jucăriile care pot pune în pericol siguranța copilului tău
Val de viroze din cauza schimbării vremii: 90.000 de cazuri de infecții respiratorii într-o săptămână. Sfatul medicilor
A început vaccinarea antigripală. Cine beneficiază de gratuitate și cum poți intra în posesia dozei
„O masă caldă”, contaminată cu listeria. Concluzie în cazul copiilor din Mehedinți, ajunși la spital cu toxinfecție alimentară
Ce au mâncat copiii din Mehedinți care au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară
VIDEO. Scene șocante pe autostradă: Doi copii au fost proiectați din mașină, în mijlocul traficului, după un accident
Nepoata lui Belousov își imploră unchiul să nu mai ucidă copii ucraineni
Motivele pentru care românii sunt tot mai nemulțumiți de sistemul de sănătate
28% dintre gravidele din România consumă alcool, bebelușii se nasc în sevraj
Delia Vlad, medic boli infecțioase: Virusul gripal de tip A este cu un număr crescut de cazuri provenind din familii complet nevaccinate. Adulții, părinții copiilor, nu sunt vaccinați și nici copilașii.
Carla Tănasie, jurnalist Digi24: Cei mai afectați sunt copiii care au sub 5 ani, dar și persoanele adulte care au peste 65 de ani, precum și cele care au boli cronice. Împotriva gripei ne poate proteja un singur lucru - vaccinul. S-au vaccinat 1,4 mil de persoane din categoria de risc.
Delia Vlad, medic boli infecțioase: Cele mai severe infecții sunt în primul an de viață, la sugari, ei venind uneori cu parametri vitali modificați la camera de gardă, cu desaturări, iar în primele 24 de ore de la debut unii au nevoie de oxigen.
Sfatul medicilor pentru a evita spitalele supragalomerate este să respectăm măsurile de protecție.
Cristina Dragomirescu, medic boli infecțioase: Igiena mâinilor, purtarea măștii în spațiile aglomerate, evitarea contactului cu persoane răcite. Să stea acasă dacă nu se simt bine. Ne așteptăm să avem un număr mare și de gripă și de COVID zilele acestea.
Delia Vlad, medic boli infecțioase: Funcționăm 24 din 24, inclusiv cu externările. Dacă copilașii au criterii de externare, îi externăm la orice oră, pentru a primi noi pacienți.
Institutul național de Sănătate publică a anunțat un record de infecții respiratorii, 140 de mii în ultima săptămână, cele mai multe din ultimii 7 ani.
Editor : Liviu Cojan
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News