Video Programul „Casa Verde Fotovoltaice” 2023 începe pe 5 mai. Cum se fac înscrierile
„Casa Verde Fotovoltaice” 2023 începe pe data de 5 mai. 20.000 de lei este suma pe care statul o dă românilor, dar și bisericilor care vor să își instaleze panouri fotovoltaice. Programul vine și cu alte modificări anul acesta: se vor putea instala panouri doar la adresa din buletin, iar înscrierile se vor face pe fiecare regiune în parte.
A început sezonul petardelor, iar internetul este plin de oferte ilegale
Înotători lăsați fără bazin, după ce căldură și apa caldă au fost sistate din cauza unor datorii de sute de mii de lei
Câți bani reușesc să economisească, în medie, românii de la o lună la alta și ce fac cu ei
Vreme extremă în România. Vântul puternic a făcut prăpăd în mai multe județe
Mai mulți copii de la o grădiniță din Timișoara au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară
Mașini vandalizate într-o parcare din Constanța. Șoferii și-au găsit cauciucurile sparte
Doi nevăzători, agresați într-o biserică din București, după ce au intrat cu câinii ghizi. „Ne-au amenințat că ne taie picioarele”
Proprietarii de cafenele și Fiscul se luptă în instanță pentru TVA la cafea și ceai
Programul „Casa Verde Fotovoltaice” 2023 se va desfășura pe regiuni, durata de înscriere pe regiune fiind de două zile. Bugetul disponibil pe fiecare zonă se va calcula în funcție de numărul de case intabulate, au anunțat autoritățile.
Pentru înscriere, oamenii vor intra pe o aplicație de pe site-ul AFM, acolo unde vor încărca o copie după buletin și extrasul de carte funciară, apoi, odată intrați în program vor avea de depus mai multe documente legate de locuință cu ajutorul instalatorului. Finanțarea rămâne la fel ca anul trecut: 20.000 de lei, bani cu care românii își pot cumpăra panouri fotovoltaice cu o putere de 3kwh.
Schimbări la Casa Verde Fotovoltaice 2023
Programul vine și cu câteva schimbări. Bisericile vor putea primi bani de la stat, iar oamenii își vor putea instala panourile fotovoltaice doar la adresa din buletin.
Mai mult de atât, o primă analiză a documentelor ar urma să fie făcută chiar de instalatori. Modificarea vine în contextul în care anul trecut, cele 45 de mii de dosare depuse au stat pe masa AFM-ului un an până să fie evaluate și aprobate. Tot administrația fondului pentru mediu se va ocupa și anul acesta de evaluarea dosarelor, iar acolo unde este nevoie vor cere ajutorul primăriilor, dacă vor fi prea multe dosare. Bugetul total este de 2 miliarde de lei, bani necesari pentru 100.000 de beneficiari.
Editor : C.L.B.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News