Live

Ciucă, despre listele PNL nefinalizate de candidați de parlamentare: „Când e momentul nominalizării, este o efervescenţă mai aparte”

Data actualizării: Data publicării:
Președintele PNL, Nicolae Ciucă. FOTO: Inquam Photos / Mălina Norocea

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni, la Iaşi, că nu sunt probleme în ceea ce priveşte întocmirea listelor de candidați pentru parlamentare la Bucureşti, explicând că, atunci când se apropie momentul nominalizării candidaţilor, este o „efervescenţă mai aparte”. PNL se reuneşte din nou, astăzi, în şedinţă, pentru finalizarea listelor la alegerile parlamentare, deputatul Florin Roman declarând că mai sunt trei sau patru filiale unde se va da un vot în BPN.

„Suntem la Iaşi. La Bucureşti... rezolvăm problemele la Bucureşti. (...) Nu sunt probleme cu niciunul dintre cei care sunt pe liste. Există această competiţie internă, nu doar la Partidul Naţional Liberal, ci în toate partidele. Când se apropie momentul întocmirii şi nominalizării candidaţilor pe liste, este o efervescenţă mai aparte. Rostul nostru este să gestionăm această efervescenţă”, a declarat Nicolae Ciucă luni, la Iași, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă demisia preşedintelui PNL Galaţi, George Stângă, are legătură cu întocmirea listelor pentru parlamentare, liderul liberal a spus că nu a reuşit să discute cu acesta.

„Nu am reuşit să vorbesc cu dumnealui, dar, dacă şi-a dat demisia, înseamnă că are motive întemeiate”, a răspuns Nicolae Ciucă.

Totodată, chestionat dacă liderii de organizaţii au libertatea de a întocmit listele sau „jocurile” sunt făcute de la centru, preşedintele PNL a spus că procedurile privind nominalizările se derulează în fiecare filială conform statutului partidului.

„Vă rog să staţi de vorbă cu orice preşedinte de filială şi i-am lăsat ca fiecare dintre ei să deruleze procedurile aşa cum este stabilit în statut, trecând prin votul biroului judeţean, în CDJ, în CCJ şi, la final, Biroul Politic Naţional decide”, a adăugat acesta.

PNL finalizează listele

PNL se reuneşte luni din nou în şedinţă, pentru finalizarea listelor la alegerile parlamentare. Deputatul Florin Roman a declarat că mai sunt trei sau patru filiale unde astăzi se va da un vot în BPN şi că este o discuţie şi despre Florin Cîţu. El a precizat că lista pe Bucureşti nu a fost validată încă.

„Vă putem spune spre seară, avem o şedinţă de Birou Permanent Naţional şi după ce vom valida lista, o vom comunica public. Mai sunt trei sau patru filiale unde astăzi vom da un vot în Biroul Permanent Naţional”, a spus Florin Roman.

Întrebat dacă senatorul Florin Cîţu se află pe lista PNL Bucureşti, Florin Roman a spus: „Din câte ştiu, este o discuţie şi despre Florin Cîţu, nu este corect să anunţăm înainte de a vota în BPN propunerile făcute de colegii noştri”.

Despre ce îl recomandă pe Sebastian Burduja să deschidă lista PNL pe Bucureşti la Camera Deputaţilor, Florin Roman a răspuns: „Nu am votat deocamdată o listă”.

Fostul premier Florin Cîţu ar putea deschide lista PNL pentru Senat la Galaţi. Totuşi, Cîţu şi-ar dori o candidatură în Bucureşti, dar sunt puţine locuri eligibile, au declarat surse politice pentru News.ro.

Ligia Deca, ministrul Educaţiei, va candida la Vâlcea, în timp ce Diana Păun, consilier prezidenţial pe probleme de Sănătate, va deschide lista pentru Senat la Caraş-Severin.

Andrei Baciu, fost preşedinte al Casei de Asigurări de Sănătate, ar putea candida pe lista PNL Bucureşti la Camera Deputaţilor. Baciu este pus sub urmărire penală în dosarul vaccinurilor anti-Covid.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Românul care a fost prins de polițiști cu 340 de km/h: ”Nu mi-au dat niciun leu amendă!”. Ce mașină conducea

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciucă, despre dosarul lui Nelu Tătaru: „Instituţiile statului îşi fac treaba”

Principalii candidaţi la Preşedinţie, la slujba de Sfânta Parascheva. Mesaje de la Ciolacu, Ciucă, Geoană, Lasconi, Simion

ÎNTREBAREA SĂPTĂMÂNII: Ce face PNL în contextul rupturii declarative a coaliției?

Ludovic Orban vrea o reformă a CCR: „Trebuie schimbat modul de desemnare a judecătorilor”. Ce spune despre cazul Șoșoacă

Partenerii noștri