Live

Video Mesaj Ro-Alert în județul Tulcea, după un nou atac al Rusiei asupra Ucrainei. Avioane de luptă, trimise în misiune de monitorizare

Data actualizării: Data publicării:
Armata a găsit mai multe fragmente de dronă în Tulcea în ultimele luni. Foto: Digi24

Un mesaj RO-Alert a fost emis în noaptea de marţi spre miercuri pentru zona de nord a judeţului Tulcea, după ce structurile de apărare şi securitate naţională au interceptat un posibil atac al Rusiei asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei, anunţă ISU Dobrogea și ISU Tulcea. MApN a informat că două aeronave F-18 ale Forțelor Aeriene spaniole au fost ridicate de la sol, de la Baza Mihail Kogălniceanu, pentru monitorizarea un grup de drone scare se îndreptau spre Ucraina. Alte două avioane F-16 românești au decolat de la Baza Aeriană Borcea. Sistemul de supraveghere radar al României nu a detectat pătrunderea în spațiul aerian național a dronelor implicate în atacul asupra obiectivelor ucrainene.

ACTUALIZARE 09.05 Miercuri, 2 octombrie, forțele ruse au executat o nouă serie de atacuri cu drone asupra unor obiective civile și de infrastructură din Ucraina, în proximitatea frontierei fluviale cu România, în județul Tulcea, anunță MApN într-un comunicat. Ca urmare a detectării unor grupuri de drone care se îndreptau către spațiul aerian al Ucrainei, în apropierea spațiului aerian al României, Centrul Național Militar de Comandă (nucleu) a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din județele Tulcea și Galați, fiind transmise, la ora 2.41, mesaje RO-Alert.

Pentru monitorizarea situației, două aeronave F-18 ale Forțelor Aeriene Spaniole din serviciul de luptă Poliție Aeriană Extinsă au decolat, în jurul orei 00.50, din Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu. De asemenea, în jurul orei 02.40, din Baza 86 Aeriană Borcea au decolat și două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române. Aeronavele spaniole și-au încheiat misiunea în jurul orei 03.00, iar cele ale Forțelor Aeriene Române, în jurul orei 05.00.

Pe parcursul acestui interval orar, sistemul de supraveghere radar al României nu a detectat pătrunderea în spațiul aerian național a dronelor implicate în atacul asupra obiectivelor ucrainene, a precizat MApN în comunicatul dat publicității miercuri dimineață.

Știrea Inițială: Potrivit ISU Tulcea, în timpul nopții au fost înregistrate 3 apeluri la numărul unic de urgență 112, prin care se solicitau informații.

„Menționăm că orice cetățean care se simte în pericol ori observă ceva neobișnuit, poate apela numărul unic de urgență 112 pentru a cere sprijin ori ajutor”, scrie în finalul comunicatului.

ISU Tulcea a transmis, ultima oară, un mesaj Ro-Alert similar vineri, 27 octombrie.

Editor : Ș.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Soția l-a prins ”în flagrant” cu altă femeie: ”Ce face noua ta iubită?”. A dat un răspuns bizar și a luat o decizie negândită

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum acționează dezinformarea Kremlinului în Israel. „Să ne asigurăm că niciun partid din Knesset nu sprijină donarea de arme Ucrainei”

Prin ce tertipuri ingenioase reușește Rusia să evite sancțiunile europene. „Mă tem că uneori diplomaţia nu este suficientă”

Viețile secrete ale soldaților ruși mobilizați care fug de războiul din Ucraina. „Este haos în armată”

Rușii, acuzați că au executat 16 prizonieri ucraineni lângă Pokrovsk. „E cel mai grav caz de execuție în masă de prizonieri de război”

Partenerii noștri