Live

Lista țărilor cu risc ridicat a fost din nou actualizată de CNSU, vineri. Croația iese din zona galbenă

Data actualizării: Data publicării:
CNSU a actualizat lista țărilor cu risc ridicat. Foto: Getty Images

Croația a fost scoasă vineri de pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, anunță Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Potrivit hotărârii CNSU, decizia a fost luată în conformitate cu rectificarea efectuată de ECDC referitor la numărul de cazuri din această țară.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de vineri modificarea listei zonelor cu risc epidemiologic ridicat și a eliminat Croația de pe listă, în conformitate cu rectificarea efectuată de ECDC referitor la numărul de cazuri din această țară.

Croația se afla pe lista actualizată joi. Croația a înregistrat peste 237.080 cazuri de coronavirus, iar în ultimele 24 de ore doar 371. De la începutul pandemiei, au murit 5.282 de oameni.

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se instituie carantina la intrarea în România, fusese actualizată joi și intră în vigoare de luni, 15 februarie. Testul PCR negativ este obligatoriu la îmbarcare pentru cei care vin din zonele de pe listă. De asemenea, carantina a fost redusă la 10 zile. Excepție de la obligativitatea prezentării unui testul PCR negativ fac cei care au efectuat vaccinul anti-Covid, inclusiv rapelul, copiii sub trei ani sau persoanele care au avut Covid și au documente care să dovedească acest lucru.

Lista publicată de CNSU cuprinde următoarele țări și zone: Portugalia, Israel, Muntenegru, Insulele Turks și Caicos, Andorra, Cehia, Monaco, Spania, San Marino, Slovenia, Gibraltar, Guernsey, Saint Lucia, Liban, Letonia, Estonia, Statele Unite ale Americii, Slovacia, Emiratele Arabe Unite, Saint Vincent și Grenadine, Marea Britanie, Aruba, Albania, Seychelles, Bahrain, Franța, Sint Maarten, Malta, Suedia, Puerto Rico, Lituania, Luxemburg, Serbia, Panama, Maldive, Irlanda, Brazilia, Olanda, Insulele Falkland, Italia, Eswatini, Belgia, Chile, Peru, Columbia, Elveția, Argentina, Kosovo, Belarus, Kuweit, Austria, Uruguay, Bolivia, Republica Moldova, Botswana, Macedonia de Nord, Cipru, Polonia, French Polynesia, Georgia, Liechtenstein, Malaezia, Germania, Ungaria, Qatar, Africa de Sud.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a mai adoptat, vineri, o hotărâre privind acordarea de asistenţă internaţională cu titlul gratuit pentru Republica Moldova, suplimentarea stocurilor de urgenţă cu produse, materiale şi echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare anti-COVID. 

Potrivit hotărârii, se va acorda asistenţă internaţională, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, constând în produse de urgenţă medicală, de strictă necesitate: 1.500.000 măşti chirurgicale, 100.000 măşti de protecţie de tip FFP3, 100.000 combinezoane, inclusiv cu glugă şi protecţie încălţăminte şi 100.000 mănuşi de unică folosinţă cu manşetă medie. Anexa la hotărârea CNSU poate fi consultată AICI.

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Decizia e la UEFA! Ce se întâmplă după ce Dan Șucu a devenit finanțator în Italia și a cumpărat-o pe Genoa

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Croația își modernizează armata. Donează vechile tancurile sovietice M-84 Ucrainei și cumpără 50 de Leopard 2A8 din Germania

Croaţia va trimite Ucrainei cel puțin 60 de tancuri şi blindate. Ce primește la schimb

Mărturii cutremurătoare ale migranților care vor să intre în UE. Polițiștii croați îi bat și le ard bunurile, apoi îi trimit în Bosnia

Zelenski vede o „oportunitate” pentru a pune capăt războiului din Ucraina în 2025. „O șansă reală de a muta situația spre pace”

Partenerii noștri