Metoda folosită de hackeri pentru a-și aduce banii în țară
Zeci de români au ajutat hackeri din toată lumea să spele banii proveniţi din infracţiuni informatice. Anchetatorii spun că schema este simplă şi, mai ales, ieftină. Contra unor sume destul de mici, oamenii predau infractorilor datele unor conturi bancare prin care, apoi, trec milioane de euro sau dolari.
Titi Aur a povestit ce a făcut David Popovici înainte să-și cumpere mașina sport: Arată cât de conștient este
Elena Lasconi îl contrazice pe Nicușor Dan. „Nu am fixat nicio întâlnire. Nu m-a contactat”
Lasconi: Acum o să vină salvatorul. Dacă nu o să fie Crin Antonescu, o să se sacrifice Marcel Ciolacu să candideze la prezidențiale
Scenarii de război: Ce s-ar întâmpla dacă Rusia ar ataca România
Accidentul de avion din Coreea de Sud: anchetatorii au găsit pene într-unul dintre motoarele aeronavei Jeju Air
Depresia de după sărbători. Ce este, cum o poți identifica și cum poți să scapi mai repede de ea
Cutremur puternic, de magnitudine 7,1, în Tibetul chinez
Orban, despre candidatura lui Antonescu la alegeri: Nu e desemnat oficial de PNL și PSD. Nu se poate lua decizia țaca paca, la cafea
Șofer inconștient, aproape să producă o tragedie în Defileul Jiului
Numai anul acesta, cel puţin 50 de români le-au fost complici hackerilor. Ei sunt recrutaţi online, iar apoi convinşi sa transfere banii obţinuţi ilegal dintr-un cont în altul, pentru a li se pierde urma. Ulterior, banii se întorc tot în buzunarele infractorilor. Aşa se spală, anual, milioane de euro.
Ofiţer DCCO: „Deschid conturi bancare pe numele lor şi predau acel cont datele şi cardurile bancare le predau diferitelor persoane contra unor sume modice de bani. De la un milion, 50 de euro, 100, depinde de la caz la caz. Transferurile bancare pot să varieze de la sume cuprinse între o mie de două mii de euro la sume de zeci de mii de euro.”
Banii care trebuie ascunşi de ochii autorităţilor provin, cel mai adesea, din infracţiuni informatice. Un astfel de caz a fost rezolvat de ofiţerii DIICOT chiar luna trecută.
Ofiţer DCCO: „Au fost identificati aproximativ zece cărăuşi bancari, efectuate 8 percheziții domiciliare. Prejudiciul estimat la acset moment este de 200.000 de euro în această cauză.”
Dacă banii proveniţi din infracţiuni informatice se pierd cel mai adesea prin hăţişul internetului, din România ies şi mulţi bani gheaţă. Peste un milion de euro au confiscat poliţiştii de frontieră în ultimii doi ani la graniţă, de la oameni care nu au putut dovedi provenienţa banilor pe care îi aveau asupra lor.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News