Live

Alexandru Arșinel, audiat la DIICOT: „Lucan va rămâne un om pe care îl voi aprecia”

Data actualizării: Data publicării:
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Alexandru Arșinel a fost audiat joi dimineață la DIICOT în dosarul medicului Mihai Lucan, acuzat de delapidare şi suspectat că s-a îmbogăţit folosind banii şi aparatura Institutului de la Cluj.

Actualizare 13:05 - Alexandru Arșinel a părăsit sediul DIICOT, după trei ore de audieri.

„Am încercat, în măsura amintirilor, să răspund procurorilor. Adta nu înseamnă că sentimentele mele faţă de medicul Lucan s-au schimbat. Rămâne un om pe care îl voi aprecia şi îi voi purta recunoştinţă”, a afirmat Arşinel, care a fost însoţit la audieri de un avocat.


Actorul Alexandru Arșinel este audiat ca martor. El dă detalii procurorilor despre transplantul făcut de Mihai Lucan în 2013.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a acuzat că rinichiul care a ajuns la actor trebuia să ajungă la o fetiță.

În replică, actorul a spus că „doar 7%” din rinichi mai funcționa. „Nu cunosc, nu afirm nimic, nu îmi dau seama de ce se întâmplă. Întâmplarea face că am un nume care rezonează într-un anumit fel şi jigodiile profită de treaba asta. A contat că mai funcţionam 7% cu rinichii”, a spus Arșinel.

Emanuel Ungureanu, care a lucrat la Institutul de Transplant Renal din Cluj în vremea în care acesta era condus de Lucan, spune că celebrul medic își alegea pacienții în funcție de banii sau influența acestora.

Despre acest caz a fost depusă o plângere penală - privind transplantul de rinichi de care a beneficiat actorul Alexandru Arşinel, în 2013 - și care a fost clasată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj în 2015, deoarece anchetatorii au stabilit că asociaţia care a depus-o nu a fost direct afectată de faptele penale reclamate. Asociația a fost reprezentată atunci tot de Emanuel Ungureanu.

Citiți și Cazul Lucan. Cum răspunde Arșinel acuzațiilor că a beneficiat preferențial de transplant

În același dosar, ieri, a fost audiat și Emil Boc. Primarul municipiului Cluj-Napoca a fost audiat patru ore la DIICOT. El a spus că medicul a trimis mai multe solicitări către Primărie, însă doar patru i-au fost acceptate de Consiliul Local, toate conform legii. El a adăugat că a avut două intervenții chirurgicale la clinica celebrului medic, dar că a plătit pentru acestea. Primarul Clujului a mai declarat că îl va da în judecată pe deputatul USR Emanuel Ungureanu, dacă va continua acuzaţiile la adresa lui.

Mihai Lucan, fiul acestuia, directorul administrativ al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, Dan Emil Fofiu-Sânpătreanu şi directorul economic Sanda Rodica Baciu au fost reţinuţi în luna decembrie pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT, pentru delapidare şi constituirea unui grup infracţional organizat. Ei sunt cercetați sub control judiciar.

Conform procurorilor, membrii grupului au prejudiciat Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, inclusiv prin folosirea unui aparat utilizat în tratarea diferitelor forme de cancer prin crioterapie, aparat care a fost transferat la clinica privată fără acte, consumabilele necesare find achitate tot de institut. Astfel au fost trataţi 159 de pacienţi, findu-le percepute sume cuprinse între 3.000 şi 6.700 euro/intervenţie.

De asemenea, Ungureanu spune că în dosarul medicului Mihai Lucan este implicat şi actualul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, care l-a ajutat pe medicul urolog în timpul unui control, care a fost „foarte moale”. 

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

45 de milioane de vizualizări: ”o imagine cât o mie de cuvinte” cu soția lui Conor Mcgregor, după ce a fost condamnat pentru viol

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Români exploatați și transformați în sclavi în Ungaria de un grup infracțional format tot din români. Cum își păcăleau victimele

Operațiunea „Ghost Guns”: DIICOT a găsit arme, bani falși și câini de luptă. 66 de persoane sunt cercetate

Descindere în Timișoara: audieri în cazul unor persoane cu handicap puse să cerșească și al unei femei cu HIV puse să se prostitueze

Operaţiunea „Ghost Gun”. 131 de percheziţii la traficanți care vindeau arme unor clanuri. Ce se știe despre cumpărători

Partenerii noștri