Adevărate averi, găsite la interlopi. Cămătarii și-au schimbat strategia
Sute de mii de euro sunt găsiți la percheziții în casele interlopilor. Doar anul acesta, polițiștii au ridicat din locuințele clanurilor sume impresionante de bani, bijuterii și alte bunuri care nu puteau fi justificate. Banii provin, în majoritatea cazurilor, din cămătărie. Infracțiunea se dovedește a fi, însă, greu de probat, așa că mulți interlopi rămân nepedepsiți.
De fiecare dată când au intrat în locuințele interlopilor, polițiștii au plecat cu sume impresionate de bani, pe care clanurile nu le pot justifica.
La începutul anului, atunci când făceau perchezițîi la o grupare din Ploiești, anchetatorii găseau în sertarele infractorilor 130 de mii de euro și 2.000 de lire sterline. Opt indivizi au fost săltați atunci pentu cămătărie și șantaj.
În urmă cu o săptămână , mascații intrau în locuințele clanului Sile Pietroi. 14.000 de euro și 12.500 de lei au confiscat anchetatorii.
Membrii clanului Sadoveanu s-au trezit cu poliția în casă, chiar în ziua în care interlopii se pregăteau de o petrecere de botez. În vilele lor, anchetatorii au găsit 152 de mii de euro, 38.000 de dolari, 8000 de lire sterline, bijuterii, dar și cuțite, macete, săbii, bâte, și pistoale.
Polițiștii știu că sutele de mii de euro pe care le găsesc la percheziții provin din cămătărie, dar de puține ori reușesc să adune probe cu care să îi trimită pe interlopi la închisoare pentru această infracțiune.
Ca să probeze cămătăria, anchetatorii ar avea nevoie și de o plângere din partea victimei, doar că interlopii și-au schimbat strategia infracțională și nu mai dau bani cu camătă unor oameni simpli, ci se împrumută între ei. Cei care iau banii sunt, la rândul lor, membri ai unor clanuri, așa că nu au niciun interes să depună plângeri sau să colaboreze cu anchetatorii.
Toți banii gășiți la percheziții au fost confiscați, dar asta nu înseamnă că interlopii au sărăcit. Averile lor constau în vile grandioase și mașini de lux, pentru care nu au niciun act și pe care nu le pot justifica.
Operaţiunea „Ghost Gun”
Percheziții de amploare în Republica Moldova. Anchetă privind fapte de corupție în prag de alegeri
Percheziții la sediul Jandarmeriei Bihor: subofițeri bănuiți de fraudă cu certificate medicale. Cu ce scop falsificau documentele
Caz de sclavie la o stână din Covasna: șase persoane exploatate de o familie
Peste 130 de percheziţii au loc la traficanți de droguri și de persoane
Percheziții DNA la sediul CJ Caraș-Severin. Procurorii cercetează vânzarea unui aparat RMN cu 10.000 de euro - Surse
Razie de amploare în Ialomiţa
Zeci de percheziții la un clan de cămătari
Arme cumpărate ilegal de pe internet. Autoritățile fac percheziții în toată țara
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News