Live

Cum a fost numit consul în Pakistan Adrian Glugă, fostul șef al IPJ Constanța care a demisionat după tragedia de la 2 Mai

Data publicării:
Adrian Glugă. Foto: Poliția română

Chestorul Adrian Glugă, fost șef al IPJ Constanța, a devenit consul în Pakistan. El a fost detașat în această funcție începând cu 7 mai 2024, consul al României în Pakistan, relatează Europa Liberă. Glugă a demisionat de la conducerea poliției constănțene după tragedia de la 2 Mai, când Vlad Pascu, aflat sub influența drogurilor, a făcut un accident soldat cu moartea a doi tineri, deși fusese oprit de două ori de polițiști.

Glugă nu a susținut concurs pentru a intra în rândul personalului diplomatic, ci a fost detașat direct de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

MAE nu a făcut publică informația, iar numele lui Glugă nu apare pe pagina de internet a ambasadei României în Pakistan.

Singurul loc în care Glugă apare ca angajat al MAE este declarația de interese pe 2024, pe care a depus-o pe site-ul Agenției Naționale de Integritate (ANI).

MAE spune că cererile de vize pentru România din partea pakistanezilor au explodat, așa că este mult de muncă și consulatul nu are suficient personal, astfel că Glugă a fost numit consul prin detașare.

Citiți mai mult pe Europa Liberă.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Odobescu, după atacul rușilor asupra unei nave care transporta cereale în Marea Neagră: Este o escaladare fără precedent

România întârzie donarea sistemului Patriot către Ucraina. Washingtonul și Kievul pun presiune pe București să grăbească transferul

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru românii care merg în Belgia

Un judecător a anulat probele strânse de procurori împotriva părinţilor lui Vlad Pascu

Partenerii noștri