Video Vlad Pascu a cerut să fie eliberat din arest pe motiv că are nevoie urgentă de tratament

Data actualizării: Data publicării:
Screenshot 2024-08-14 150840
Foto: captură video Digi24

Șoferul drogat care a provocat anul trecut tragedia de la 2 Mai vrea cu orice preț să scape de arestul preventiv și a invocat în fața magistraților probleme de sănătate. Vlad Pascu a susținut în fața instanței că are recomandări de la patru medici, printre care și un psihiatru, și trebuie să urmeze un tratament. Între timp, o decizie în acest dosar a fost amânată pentru 20 septembrie.

Vlad Pascu a cerut, din nou, în fața instanței să fie liber. Dacă până acum a mizat pe dreptul la educație, de această dată a invocat probleme medicale. A spus că are nevoie urgentă de tratament și a venit cu recomandări de la 4 specializări: medicină internă, cardiologie, psihiatrie și stomatologie.

Alin Trandafirescu, avocatul lui Vlad Pascu: „Este o persoană care s-a născut cu un singur rinichi, deci asta este afecțiunea. A solicitat anumite controale în afara rețelei de penitenciar, lucru care i-a fost respins.”

În pledoaria începută cu scuze în fața familiilor victimelor, Vlad Pascu a spus că este conștient că va urma o pedeapsă cu executare, după ce a provocat accidentul în care 2 tineri au murit. Dar până la o decizie a instanței, vrea o măsură preventivă mai blândă.

Livia Dragomir, mama Robertei: „Vrea să fie eliberat, să-și îmbrățișeze părinții. Dar până acum de ce nu i-a îmbrățișat, cât a fost în libertate? Roberta și Sebi nu se mai întorc acasă ca noi, părinții lor, să-i îmbrățișăm.”

Cătălin Dragomir, tatăl Robertei: „Dispare din țară! Instantaneu! În secunda 2, da? Pentru că știm cine este familia Pascu! Ai fost capabil să deschizi ușa? Ai fost capabil să pornești motorul? Ai fost capabil să pornești de pe loc cu mașina? Ești responsabil! A făcut-o, să o tragă, da?”.

Mai mult, avocații lui Pascu au susținut că nu există dovezi clare că în momentul producerii accidentului, acesta se afla sub influența substanțelor psihoactive.

Alin Trandafirescu, avocatul lui Vlad Pascu: „Nu există un document, o probă, pe înțelesul tuturor, care să confirme că odată ingerate sau găsite aceste substanțe în corpul lui Vlad Pascu i-au afectat în vreun fel capacitatea de a conduce, de a se orienta, de a vedea și așa mai departe.”

Sorina Stoica, avocata lui Vlad Pascu: „Valorile rezultate pe buletinul de analize, foarte multe dintre aceste valori erau reziduale, cu valori de 0,003%.”

Între timp, în acest proces a fost stabilit un nou termen, în data de 20 septembrie.

Gabriel Hozoiu, avocatul familiei Dragomir: „Lipsesc două rapoarte de expertiză, prin care să se determine cu exactitate ce vătămări au suferit Ionescu și cealaltă persoană vătămată.”

Rezultatul expertizelor va cântări mult în stabilirea daunelor morale pe care le vor primi victimele și i-ar putea aduce lui Vlad Pascu 6 luni în plus la pedeapsă.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu