Tratamentul neurinomului de acustic
Neurinomul, numit și schwannom, este o tumoră benignă cu potențial de malignizare, ce afectează nervii și apare printr-o supraproducție de celule Schwann, cele care izolează nervii și contribuie la transmiterea rapidă a impulsului nervos prin teaca de mielină. Tumora poate afecta orice nerv cranian, dar cel mai frecvent este întâlnit la nivelul nervilor responsabili pentru auz și echilibru (vestibulocohleari), motiv pentru care cel mai des este vorba de neurinomul de acustic sau schwannomul vestibular, spune dr. Ovidiu Grămescu, medic primar Neurochirurg.
Cod roșu de vreme extremă în România. Când va lovi viscolul
„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi
Ciolacu, criză de furie
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Băsescu, despre un război nuclear: Putin nu-mi dă impresia că a plecat din lumea asta / Cine crede că Rusia va ceda teritoriu se înșală
Președintele Klaus Iohannis va fi chemat în Parlament (surse)
Primele reacții ale lui Simion și Piedone după înregistrarea audio în care ce se alintă cu „Satana” și „Sătănel”
Semnele și simptomele date de neurinom depind foarte mult de localizare. În cazul neurinomului de acustic, pacienții pot prezenta pierderea auzului de o singură parte, dar și senzație de plenitudine în urechi, vertij și tulburări de echilibru. Pentru diagnostic sunt necesare investigații imagistice avansate, precum examenul RMN, dar și teste funcționale. Tratamentul va fi recomandat de medicul neurochirurg după o evaluare atentă, în evoluție. Chirurgia poate fi necesară pentru tumorile cu creștere rapidă.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News