Live

Cum procedăm când avem o urgență medicală

Data publicării:
Dr. Cristian Pandrea, medic primar medicină de urgență

Odată cu venirea sezonului cald, apar și diverse amenințări la adresa sănătății. Este important să știm cum să acționăm în situații de urgență, dar și cum să le evităm. Dr. Cristian Pandrea, medic primar medicină de urgență, vine cu numeroase sfaturi utile în această privință.

Încălzirea vremii aduce cu sine și o „explozie” a vegetației, urmată la scurt timp de o creștere a concentrației de polen din aer. Sunt descrise perioadele din timpul anului în care plantele care predispun la alergii polenizează și li se recomandă persoanelor alergice să evite, pe cât posibil, expunerea în perioadele respective ale anului. Odată cu vegetația, reapar și insectele și revine riscul înțepăturilor de insecte, care pot transmite boli, pot fi toxice sau pot declanșa, la rândul lor, reacții alergice.

Specifice acestei perioade sunt și problemele legate de sărbători: de la excese alimentare, consum ridicat de alcool, la accidente rutiere și accidentări în vacanțe. Este important de reținut că, în cazul unor urgențe, pacienții ar trebui să solicite ajutor medical, pentru a preveni complicațiile, care uneori pot fi grave.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Unde mergi dacă ai o urgență de sărbători?

Credea că are o răceală persistentă. De ce boală gravă suferea de fapt bărbatul

Cum poate fi tratată o boală gravă tot mai des întâlnită în România

Semnele care indică agravarea unei infecții respiratorii. Ce trebuie să faci

Partenerii noștri