Ce schimbări presupune intrarea în colectivitatea de copii
Primele zile de scoală vin cu schimbări la care cei mici se vor adapta treptat. Printre provocările unui nou colectiv se numără şi expunerea la infecţii respiratorii sau de altă natură. Ce se schimbă în programul copiilor şi ce ar fi bine să ştie părinţii legat de sănătatea şcolarului ne spune dr. Corina Cîlcic, medic primar Pediatrie.
Pompierii din Dolj au încurcat adresele: Inițial au mers la Pediatrie, apoi la Psihiatrie
Un asistent medical este acuzat că abuzează femeile care stau cu copiii în spital. Bărbatul este păzit de un coleg ca să nu recidiveze
Concertele anului 2025: Justin Timberlake vine prima dată în România, Andre Rieu revine la Cluj
Culisele aderării României la spațiul Schengen. Predoiu: A contat schimbarea fundamentală a abordării noastre
Ministrul Predoiu vrea să schimbe „rapid” vârsta de pensionare a polițiștilor: „Este o lege proastă, o invitație la pensie”
Cum s-a văzut aurora boreală pe cerul României în prima zi a anului 2025
FBI analizează legătura între explozia din Nevada și atacul din New Orleans. Ce le-a atras atenția anchetatorilor
Un marocan a intrat cu maşina în vitrina unei benzinării din Timișoara, după ce a încurcat frâna cu acceleraţia
Câți kilometri de autostradă și drum expres au fost inaugurați în 2024 și ce promit autoritățile pentru acest an
Începerea unui nou an școlar este un motiv de entuziasm atât pentru copii, cât și pentru părinți. Totuși, pentru ca bucuria întoarcerii la școală sau la grădiniță să nu fie umbrită de diferite afecțiuni, pregătirea integrării copilului în mediul educațional ar trebui să includă și o vizită la medicul pediatru sau de familie. Întoarcerea în colectivitate poate aduce cu sine neplăcerile infecțiilor acute ale tractului respirator superior, în special în contextul epidemiologic actual, iar sfaturile medicului pentru respectarea măsurilor de igienă și inducerea unor obiceiuri sănătoase pot preveni diferite afecțiuni.
Înaintea începerii noului an școlar, este recomandată verificarea stării de sănătate a copilului, prin intermediul unui consult general de rutină, care să includă și o evaluare a sănătății dentare. Pentru o dezvoltare armonioasă și pentru depistarea la timp a unor eventuale carențe, se recomandă efectuarea periodică de consultații și analize, favorizată de utilizarea unor abonamente medicale personalizate pentru cei mici.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News