Live

Ce este testarea vestibulară și când este recomandată

Data publicării:
Dr. Maxim Vasian, medic specialist O.R.L.

Testarea vestibulară include mai multe tipuri de examinări prin care sunt evaluate tulburările de echilibru, pentru a descoperi cauzele acestora și a putea stabili tratamentul adecvat. Aflăm mai mult despre probele vestibulare de la dr. Maxim Vasian, medic specialist ORL.

Vertijul este un simptom alarmant, manifestat prin amețeli, pierderea echilibrului și adesea căderi cu urmări extrem de neplăcute. Pe lângă avansarea în vârstă, care se însoțește de o scădere a funcției vestibulare, sunt și diverse afecțiuni care se pot manifesta prin vertij. Este important ca persoanele care se confruntă cu aceste probleme să se adreseze medicului orelist pentru un diagnostic precis.

Pentru diagnosticul vertijului, medicul orelist poate recomanda o testare vestibulară. Aceasta este realizată cu ajutorul unor echipamente speciale care evaluează echilibrul pacientului în diverse situații speciale prin mai multe investigații, cele mai importante probe vestibulare fiind posturografia computerizată și videonistagmografia.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

De ce este o problemă inserarea joasă a placentei

Rolul examenului PET-CT într-o boală pulmonară gravă

Tiroidita autoimună în sarcină: ce trebuie să știi

Sângerarea rectală, semn că trebuie să mergi la medic

Partenerii noștri