Ce este tendinita calcificantă și cine este predispus la această afecțiune
Durerile de umăr şi blocarea articulaţiei braţului pot avea drept cauză depunerile de calciu pe tendoanele umărului. Boala se numeşte tendinită calcificantă. Cine e predispus la acest fenomen şi cum ne recăpătăm mobilitatea articulaţiei, ne spune dr. Liviu Ojoga, medic primar ortopedie și traumatologie.
Stâlpul prăbușit peste un tramvai din București a fost remontat, dar cu susul în jos
Încă doi români au fost identificați printre decedații din Spania, în urma inundațiilor catastrofale
Replici istorice din dezbaterile electorale pentru alegerile prezidențiale
Primarul lăutar din Mehedinți care își rotunjește veniturile din cântări la nunți și botezuri
Spaniolii își învelesc mașinile cu folie de plastic și le ancorează de stâlpi
Șofer filmat cu un copil în brațe, la volan. Ce amendă riscă bucureșteanul căutat acum de poliție
Arhiepiscopul Teodosie poate fi judecat pentru cumpărare de influență
Adolescent de 14 ani, descoperit în trafic după ce a condus 70 de kilometri cu fratele său în vârstă de 10 ani pe scaunul din dreapta
Catedrala Notre Dame din Paris, afectată de incendiul devastator, își redeschide porțile după 5 ani. Cât a costat restaurarea
Tendinita calcificantă apare prin depunerea de cristale de hidroxiapatită, o formă minerală de fosfat de calciu, în tendoane. Deși acest lucru se poate întâmpla în orice tendon din corp, depunerile se produc mai ales la nivelul umărului și se manifestă prin durere intensă și prin limitarea mișcărilor articulației, care se agravează în timp în lipsa tratamentului adecvat. Afecțiunea poate fi diagnosticată printr-o consultație de ortopedie, completată de investigații imagistice: radiografie digitală, ecografie de umăr sau examen RMN.
În funcție de severitatea afecțiunii, tratamentul tendinitei calcificante poate presupune administrarea unor medicamente pentru ameliorarea durerii, terapie cu unde șoc, intervenție chirurgicală artroscopică pentru aspirarea depozitelor de calciu, kinetoterapie și fizioterapie. Procedurile de recuperare medicală sunt importante atât pentru recâștigarea mobilității umărului și a forței musculare, cât și pentru reducerea durerii.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News