Ce este brahiterapia și de ce este importantă în cancerul de col uterin
Unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer la femei este cel de col uterin. Boala poate fi prevenită prin efectuarea testelor de screening și prin vaccinarea împotriva tulpinilor HPV responsabile de modificările celulare din această boală. Vorbim astăzi despre tratamentul prin brahiterapie pentru acest diagnostic cu dr. Beatrice Anghel, medic primar Radioterapie.
Proprietarii de cafenele și Fiscul se luptă în instanță pentru TVA la cafea și ceai
Copiii români de la țară, victimele sărăciei
Cod roșu de vreme extremă în România. Când va lovi viscolul
„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi
Ciolacu, criză de furie
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Băsescu, despre un război nuclear: Putin nu-mi dă impresia că a plecat din lumea asta / Cine crede că Rusia va ceda teritoriu se înșală
Brahiterapia, metoda principală de radioterapie internă, tratează cu ajutorul radiațiilor cancerul de col uterin diagnosticat în stadii incipiente, fiind prima linie de atac din schema de tratament cu intenție curativă. Această metodă terapeutică poate fi folosită și în cazurile de cancer de col uterin avansat (fără metastaze), alături de radioterapia externă, pentru a distruge rapid țesutul tumoral, livrând o doză foarte mare de radiații. În cazurile grave, depășite chirurgical, brahiterapia este folosită cu scop paliativ, pentru a îmbunătăți calitatea vieții pacientei.
Brahiterapia este un tratament cu eficiență de necontestat, care oferă pacientelor diagnosticate cu neoplasm de col uterin șanse considerabile de vindecare, cu efecte secundare minime. După brahiterapie, pacienta se recuperează rapid, nu simte durere, iar riscul de apariție a reacțiilor adverse este redus la minimum datorită iradierii țintite a țesutului tumoral, cu protecția structurilor sănătoase. Mai mult, brahiterapia se efectuează în ambulatoriu, pacientele reluându-și rapid activitățile cotidiene.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News