Live

Ce este boala coronariană ischemică și cum se tratează

Data publicării:
Dr. Vlad Bătăilă, medic specialist cardiologie

Boala coronariană ischemică se poate trata prin proceduri minim invazive care se fac în interiorul vaselor de sânge. Cu ce se confruntă pacienţii care au nevoie de tratament endovascular şi în ce constă acesta ne spune dr. Vlad Bătăilă, medic specialist cardiologie.

Infarctul miocardic acut, una dintre cele mai frecvente complicații ale bolii coronariene, poate fi tratat în prezent minim invaziv endovascular, în condiții de maximă siguranță, prin angioplastie coronariană cu stent. Procedura, care a devenit tratamentul de elecție al infarctului miocardic acut, presupune eliminarea obstrucției coronare cu ajutorul unui balon și al unui stent, restabilindu-se astfel fluxul arterial normal.

Angioplastia este una dintre cele mai utilizate proceduri de cardiologie intervențională, o supraspecializare medicală care permite diagnosticul și tratamentul minim invaziv pentru o serie de boli ale inimii și vaselor de sânge. Intervențiile se realizează cu ajutorul unui echipament numite angiograf – aparat medical moderne, care folosește razele X – prin abord endovascular, prin interiorul vaselor de sânge. În acest fel, riscurile postoperatorii sunt mult reduse, iar pacientul se recuperează foarte rapid în urma procedurii.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Credea că are o răceală persistentă. De ce boală gravă suferea de fapt bărbatul

Cum poate fi tratată o boală gravă tot mai des întâlnită în România

Semnele care indică agravarea unei infecții respiratorii. Ce trebuie să faci

Ce au descoperit medicii în abdomenul unui bărbat

Partenerii noștri