Ce cauze pot avea durerile de spate și când trebuie să ne îngrijoreze
Puține lucruri te pot scoate din activitate așa cum o fac durerile de spate. Crizele legate de spate sunt una dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii merg la medic. Despre cauzele acestor dureri și primul ajutor discutăm cu dr. Ioana Zamfirescu, medic specialist Medicină de urgență.
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
VIDEO: Incendiu puternic la Piața Matache din București
Durerile de spate pot apărea în urma unor traumatisme (întinderi musculare sau contracturi) sau a unor afecțiuni inflamatorii (artrită, spondilită anchilozantă) și degenerative (hernie de disc, osteoporoză, spondiloză). Cel mai des, durerea apare în zona lombară și se poate accentua în anumite momente, devenind greu de suportat. Pentru stabilirea unui diagnostic clar și a tratamentului adecvat, este necesar un consult de specialitate, urmat de radiografie și, la nevoie, de alte investigații imagistice avansate.
Una dintre cele mai frecvente afecțiuni degenerative neurochirurgicale care provoacă dureri spate este hernia de disc lombară. Boala limitează mobilitatea și, în lipsa tratamentului, se poate agrava și poate duce la leziuni permanente ale măduvei. În cazurile grave, singura soluție este intervenția chirurgicală, care se poate realiza prin procedee minim invazive, cu incizii mici și recuperare rapidă.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News