Ce analize uzual recomandate sunt cu adevărat utile în diagnosticul bolilor infecțioase
De multe ori, pacienții se prezintă la medicul de boli infecțioase cu buletine de analize medicale pentru interpretarea lor în contextul unor posibile infecții. Despre situaţiile de acest fel şi ce pot descoperi medicii cu ajutorul analizelor discutăm cu dr. Andrei Rogoz, medic specialist Boli infecţioase.
Temperaturile de vară au dus la apariția căpușelor. Ce recomandă medicii
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
Bolile infecțioase constituie o cauză importantă de morbiditate și mortalitate la nivel global, dar și în România. Astfel de boli sunt cauzate de diferite microorganisme, precum bacterii, virusuri, fungi și paraziți. Semnele și simptomele bolilor infecțioase variază în funcție de natura organismului care a produs îmbolnăvirea. Sunt și situații în care bolile infecțioase pot avea o evoluție inițială fără semne sau simptome ori, dacă acestea există, sunt ușor de confundat, nefiind caracteristice.
Pe lângă rolul diagnostic, analizele medicale au un rol important și în screening. Analizele medicale sunt esențiale în unele situații particulare, cum ar fi, de exemplu, în timpul sarcinii, când trebuie identificate eventuale infecții care ar putea genera complicații serioase, sau înainte de efectuarea unui transplant, în vederea eliminării tuturor riscurilor legate de o posibilă infecție care ar putea pune viața pacientului în pericol.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News