Cât de frecvente sunt infecțiile urinare la copii
Infecția urinară este una dintre cele mai întâlnite probleme de sănătate la copii. Diagnosticarea corectă este foarte importantă pentru a nu se ajunge la complicații. Cum ne putem da seama că un copil are o infecție urinară și care este tratamentul, discutăm cu dr. Carmen Dincă, medic primar Pediatrie.
Proprietarii de cafenele și Fiscul se luptă în instanță pentru TVA la cafea și ceai
Copiii români de la țară, victimele sărăciei
Cod roșu de vreme extremă în România. Când va lovi viscolul
„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi
Ciolacu, criză de furie
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Băsescu, despre un război nuclear: Putin nu-mi dă impresia că a plecat din lumea asta / Cine crede că Rusia va ceda teritoriu se înșală
Infecțiile urinare la copii pot fi mai greu de recunoscut de părinți, mai ales la copilul mic. Pentru diagnostic, este necesară o urocultură, care va fi apoi urmată de antibiogramă. Tratamentul este prescris de medicul pediatru, iar copilul va fi atent monitorizat pe durata tratamentului. Dacă sunt recomandate antibiotice, acestea trebuie administrate conform indicațiilor medicului.
În cazul în care starea copilului se agravează, părinții trebuie să acceseze sistemul de urgență și să ajungă fără întârziere la un Compartiment de Primiri Urgențe. Copiii sunt mai predispuși decât adulții la complicații grave, cum este urosepsisul, care poate să apară în urma infecțiilor urinare, de aceea problema nu trebuie neglijată.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News