Cât de frecvent este cancerul de col uterin și cum poate fi prevenit
Cancerul de col uterin este al patrulea cel mai des întâlnit la femei şi, din nefericire, a patra cauză de deces a femeilor din întreaga lume. Vestea bună este că această boală poate fi prevenită şi există şi metode moderne de tratament. Despre toate acestea discutăm cu dr. Horia Cioflan, medic primar Obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare în chirurgie robotică şi chirurgie onco-ginecologică.
Acord politic semnat de PSD-PNL-UDMR-minorităţi. Crin Antonescu, anunțat oficial candidatul coaliției
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu
Prima declarație a lui Ciolacu după ce a fost desemnat premier
Lista miniștrilor din noul cabinet
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Cancerul de col uterin poate fi tratat cu mari șanse de reușită prin metode chirurgicale moderne, minim invazive. În funcție de stadiul bolii, terapia presupune îndepărtarea tumorii sau a colului uterin, dar rezecțiile pot merge până la histerectomie cu anexectomie bilaterală, în cazurile avansate.
Chirurgia robotică ginecologică este folosită frecvent pentru tratarea afecțiunilor oncologice, fiind alternativa modernă la metoda clasică sau laparoscopică. Robotul chirurgical facilitează accesul medicului în zona îngustă a pelvisului, permițând astfel o extirpare mai ușoară a organelor afectate și a ganglionilor. Operația se poate desfășura mult mai precis, cu respectarea marginii de siguranță a exciziilor, protejând totodată țesuturile sănătoase din apropiere. Pacienta se va recupera mai repede, iar durata de spitalizare va fi mult redusă.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News