Care sunt avantajele, dar și riscurile procedurilor de radiologie intervențională
Alternativă pentru unele proceduri chirurgicale, radiologia intervențională este metoda prin care sunt evitate unele riscuri, recuperarea pacientului este rapidă, durerile sunt reduse și perioada de internare este minimă. Despre beneficiile radiologiei intervenţionale discutăm cu conf. dr. Bogdan Popa, medic primar Radiologie - imagistică medicală.
VIDEO. Bărbat căutat din 29 decembrie, după ce a accidentat cu sania o fetiță de 8 ani. Minora, operată de urgență, a rămas fără splină
Vortexul polar se extinde în SUA. Roxana Bojariu: Este atipică această furtună de iarnă
Zelenski: Donald Trump poate fi decisiv în războiul din Ucraina. El ne poate ajuta să-l oprim pe Putin
Risc de explozie în Mureș la un tren de 12 vagoane. Sunt scurgeri la una dintre cisterne
Guvernul vrea să mențină plafonarea prețului la energie și gaze și după 1 aprilie. Anunțul făcut de ministrul Burduja
Ministrul Finanțelor: „Nu iau în calcul nicio majorare de impozite și taxe”
Pârtii închise în Sinaia, din cauza viscolului
Vremea se racește brusc în nordul țării, iar la munte va ninge. Ce temperaturi se vor înregistra în primul weekend din 2025
Concertele anului 2025: Justin Timberlake vine prima dată în România, Andre Rieu revine la Cluj
Radiologia intervențională poate diagnostica și trata prin metode minim invazive o gamă variată de afecțiuni care, cu ani în urmă, puteau fi rezolvate doar prin operații deschise, greu de suportat de către pacient și cu risc mare de complicații. Acum, cu ajutorul unor angiografe de ultimă generație, chiar și cele mai dificile intervenții pot fi realizate prin incizii de mici dimensiuni, astfel încât pacienții se vor recupera mai repede și nu vor avea dureri postoperatorii.
Angiografele performante sunt folosite și pentru proceduri de cardiologie intervențională, cu ajutorul cărora sunt identificate și tratate prin metode minim invazive diferite afecțiuni cardiovasculare: infarctul miocardic, valvulopatiile, anevrismele, malformațiile cardiace, tulburările de ritm cardiac.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News