Când pot apărea dureri în piept și care sunt cele mai frecvente cauze
Durerea în piept este una dintre cele mai frecvente acuze pentru care medicii se adresează către Compartimentul de Primiri Urgențe și pe bună dreptate, deoarece poate fi o manifestare a unor probleme foarte grave, de cauză cardiacă sau pulmonară. În funcție de afecțiunea care a cauzat durerea în piept, pacienții pot resimți și dificultăți de respirație, transpirații, vertij, greață și vărsături sau dificultăți la înghițire, ne spune dr. Cristian Pandrea, medic primar Medicină de urgență.
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
VIDEO: Incendiu puternic la Piața Matache din București
Infarctul miocardic este una dintre cauzele foarte grave de durere în piept. Atacul de cord apare prin blocarea unei artere care alimentează inima cu sânge oxigenat. În absența unei intervenții rapide, țesutul cardiac la care nu mai ajunge oxigenul este distrus și activitatea inimii este grav afectată pe termen lung. Pacienții care suspectează un atac de cord trebuie să ajungă în urgență într-un centru unde pot fi tratați prin proceduri de cardiologie intervențională pentru deblocarea vasului de sânge sau chiar prin proceduri chirurgicale, dacă nu există alte opțiuni.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News