Centru de zi pentru copiii cu părinți bolnavi de cancer, deschis la Oradea
Unde statul e absent, intervine societatea civilă. 20 de copii din Bihor, care au părinți bolnavi de cancer, au la dispoziție un centru special, înființat în Oradea de un psiholog. Finanțat prin Fundația Comunitară Oradea și de mai mulți sponsori locali, centrul de zi „Consiliaris" funcționează în regim de after-school. Copiii beneficiază de ajutor la teme, de o masă de prânz și de ședințe de psihoterapie.
Povestea cutremurătoare a unei românce, căreia medicii din Bacău i-au dat 5 luni de trăit, dar salvată de doctorii din Turcia
„O masă caldă”, contaminată cu listeria. Concluzie în cazul copiilor din Mehedinți, ajunși la spital cu toxinfecție alimentară
Ce au mâncat copiii din Mehedinți care au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară
VIDEO. Scene șocante pe autostradă: Doi copii au fost proiectați din mașină, în mijlocul traficului, după un accident
Nepoata lui Belousov își imploră unchiul să nu mai ucidă copii ucraineni
Prințesa Kate şi-a făcut prima apariţie publică din acest an
28% dintre gravidele din România consumă alcool, bebelușii se nasc în sevraj
Caz șocant în Drobeta-Turnu Severin
Scandal după ce un restaurant le-a cerut părinților să nu-și lase copiii să alerge printre mese
Centrul de zi Consiliaris reprezintă o portiță de scăpare pentru părinții cu afecțiuni oncologice. În cadrul programului zilnic de 4 ore, copiii acestora vor beneficia de asistența unor psihologi și psihoterapeuți.
„Vor beneficia de ajutor la teme în primul rând, de o masă caldă. Încercăm de asemenea, prin voluntarii noștri, să luăm legătura cu școala și să păstrăm o legătură constantă cu dirigintele, cu învățătorul, astfel încât să-l suplinim pe părintele bolnav, dar să și cunoștem situația lor școlară și să vedem unde mai trebuie ajutați", a explicat Delia Cormoș, inițiatoarea centrului.
Laura Șendruțiu are 46 de ani și este unul dintre pacienții care a reușit să învingă teribila boală. Pentru ea și ceilalți părinți aflați în impas un astfel de centru reprezintă un mare ajutor.
„Eu am avut cancer, copilul meu are formațiuni tumorale, tot un fel de cancer și trebuie să luptăm pentru ei", spune Laura Șendruțiu.
„Îmi doresc să îi ajut pe acești pe acești copii care se confruntă cu probleme emoționale, le este greu să-și gestioneze emoțiile, pot să fie cuprinși de furie, de tristețe, dezamăgire, având în vedere că se confruntă în familie cu o problemă gravă de sănătate a unui părinte", a explicat Lorena Țirtea, psihoterapeut.
Conform Centrului de Prevenire și Control al Cancerului din Cluj-Napoca, anual în România sunt diagnosticate aproximativ 80 de mii de noi pacienți care se luptă cu această boală.
Reporter: Andrada Rește
Operator: Florin Lucuța
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News