Live

California interzice studiourilor de film să creeze clone digitale ale actorilor decedați fără acordul moștenitorilor lor

Data actualizării: Data publicării:
Legi importante pentru Hollywood. Foto: Profimedia

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a semnat două proiecte de lege care vizează să ajute actorii și interpreții să-și protejeze replicile digitale din producțiile audio și vizuale de inteligența artificială, scrie MSN.

În timp ce prezența inteligenței artificiale în industria divertismentului poate fi urmărită încă de acum câteva decenii, recentele progrese revoluționare în domeniul inteligenței artificiale generative, cu roboți care fac acum muzică ca staruri pop digitale, au divizat opiniile în industrie.

Artiștii se tem că inteligența artificială va face ca furtul imaginilor lor să devină ceva obișnuit, iar mulți experți au ridicat probleme juridice și etice.

Unul dintre proiectele de lege semnate de Newsom „impune ca în contracte să se specifice utilizarea replicilor digitale generate de IA ale vocii sau asemănării unui interpret, iar interpretul trebuie să fie reprezentat profesional în negocierea contractului”, a declarat biroul său.

Celălalt proiect de lege „interzice utilizarea comercială a replicilor digitale ale artiștilor decedați în filme, emisiuni TV, jocuri video, cărți audio, înregistrări sonore și altele, fără a obține mai întâi consimțământul patrimoniului acelor artiști”, a adăugat declarația biroului lui Newsom.

În sens mai larg, creșterea inteligenței artificiale a alimentat și o serie de alte preocupări, inclusiv teama că aceasta ar putea fi utilizată pentru a perturba procesul democratic, a stimula frauda sau a duce la pierderea locurilor de muncă.

În martie, guvernatorul statului Tennessee, Bill Lee, a semnat un proiect de lege menit să protejeze artiștii, inclusiv muzicienii, împotriva utilizării neautorizate de către inteligența artificială.

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Creatorul unui clip care o parodiază pe Kamala Harris dă în judecată statul California. Care este motivul

Cum schimbă AI-ul viața de zi cu zi: Viziunea Samsung

Harvey Weinstein, fostul producător de la Hollywood, a fost transportat de urgenţă la spital pentru o operaţie pe cord

Ascensiunea influencerilor „falși”. Va deveni din ce în ce mai greu să dovedim cine și ce este real, avertizează experții

Partenerii noștri