Live

Analiză Parlamentar de AUR. Dacopatul. Generalul. Bodyguardul. Rapsodul. Negaționistul. Mesajul: „Să deratizăm spurcăciunea”

Data actualizării: Data publicării:
Reactie a unor membri si simpatizanti ai partidului AUR, alaturi de co-presedintele acestuia, George Simion, in urma rezultatelor partiale de la alegerile parlamentare, in Bucuresti, duminica, 6 decembrie 2020. Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Zarurile au fost aruncate iar Parlamentul României urmează a primi o nouă tranșă electorală de deputați și senatori. Surpriza alegerilor este noua formațiune politică Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), care a obținut aproape 9% din numărul voturilor exprimate. Partidul, cvasinecunoscut până în prezent, înființat în urmă cu un an și aproape inexistent din punct de vedere al relevanței politice la alegerile locale desfășurate cu mai puțin de 3 luni în urmă, va fi reprezentat, în premieră, în Senat și Camera Deputaților. Din lista candidaților AUR aflați pe locuri eligibile, găsim figuri controversate, nostalgice, vocale ori pur și simplu pline de culoare, care anunță o aprigă sesiune parlamentară 2020-2024.

Pe lângă co-președinții George Simion și Claudiu Târziu (membru fondator al CpF care a coordonat campania pentru modificarea Constituţiei din 2018) sau noua vedetă new-media a AUR, intrarea partidului în Parlament aduce în prim-planul politicii personaje aparent moarte politic și practic resuscitate de acest șoc electoral.

Bucuria unui simpatizant al AUR după alegerile parlamentare 2020. Foto: Inquam Photos/Sabin Cîrstoveanu

Astfel, pe radarul politic a început să bipăie figura generalului Mircea (sau Mircia, cum apare pe pagina sa oficială de pe Facebook) Chelaru, fost șef al Statului Major al armatei române în anul 2000. 

Chelaru a fost trecut în rezervă în 2001, la câteva zile după ce a participat, ca militar activ, la o controversată comemorare a fostului mareșal Ion Antonescu.

„Nici un evreu din România nu a luat drumul lagărelor naziste”, declara atunci Mircea Chelaru.

A urmat apoi o carieră politică mai degrabă ștearsă (președinte PUNR, coleg de partid cu Codrin Ștefănescu în fostul Partid Conservator al lui Dan Voiculescu), compensată de o mult mai prodigioasă carieră în TV (apariții pe măsură în senzaționalele emisii OTV ale anilor 2000 și ulterior la alte posturi venetice, în care discuta, printre altele, despre legăturile secrete dintre armată, știință și religie)

Arc peste timp: în 2020, Chelaru renaște din propria cenușă și e pe primul loc (eligibil) pentru Camera Deputaților la Argeș. Cu o căciulă de dac și înfășurat în tricolor, Chelaru dă glas ambițiilor sale politice.

„De obicei, când vorbesc despre ea, pomenesc de baliverna de gen sau de babilonia de gen”, spune Lavric.

Un alt viitor membru al Parlamentului din partea A.U.R. este Sorin-Titu Muncaciu, aflat pe prima poziție pe lista pentru Camera Deputaților de la Galați. Acesta a fost aproape 10 ani medic chirurg la Spitalul din Eforie, după care s-a stabilit în SUA, unde a profesat 20 de ani.

Muncaciu a candidat din partea Partidului Neamul Românesc, condus de Ninel Peia (fost candidat la alegerile prezidenţiale 2019), la alegerile pentru Primăria Constanței, în septembrie.

Sorin-Titu Muncaciu a susținut un discurs anti-globalist și naționalist în care a spus, printre altele: „Dacă citiţi programele partidelor competitoare, toate se bazează pe fraza: o să identificăm, o să facem, o să luăm, o să aducem, o să primim. Ce? Bani europeni. Nu vom primi aceşti bani. Nu este în intenţia oligarhiei bancare corporatiste occidentale de a dezvolta zonele acestea. Motivul este simplu. Dacă nu primeşti bani europeni, atunci nevoile tale de dezvoltare se vor finaliza la băncile comerciale. Băncile comerciale aparţin oligarhiei bancare corporatiste occidentale şi astfel îţi cresc împrumuturile”.

Editor : Alexandru Costea | Mihnea Lazăr

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Acuzații de plagiat, BAC luat cu 7 sau facultăți netrecute în CV. Ce școli au absolvit principalii candidați la Președinție

Ce spune Marcel Ciolacu despre contracandidații săi la prezidențiale. „În viaţă, ca să nu fii ridicol, nu trebuie să sari nişte etape”

Trei candidați la prezidențiale, un scandal. Serbările Naționale de la Țebea, marcate de huiduieli și propagandă politică

Cum a eșuat din fașă alianța electorală Simion - Șoșoacă. Liderul AUR: „Îmi pare rău că am coborât în această cocină”

Partenerii noștri