Consumul de chefir: Principalele beneficii pentru sănătatea organismului
Chefirul este o băutură obținută din lapte fermentat care, conform celor mai recente studii științifice, prezintă o mulțime de efecte benefice pentru sănătăte: ajută, astfel, la prevenirea și tratarea mai multor afecțiuni și boli, începând de la cele mai banale tratamente pentru ten, până la combaterea cancerului gastric.
Prin natura sa, chefirul este bogat în calciu, dar și în așa-numitele bacterii „probiotice”. Proprietățile sale antibiotice sunt confirmate de studii medicale care arată că are efecte antioxidante, un rol activ în scăderea colesterolului, precum și o serie de activități antibacteriene.
Spre deosebire de alte produse lactate, cum ar fi iaurtul sau sana, în chefirul tradițional se regăsesc, pe lângă bacteriile obișnuite, prezente în acizii lactici, drojdii și bacterii specifice chefirului: aceste microorganisme ajută flora intestinală, luptă împotriva agenților patogeni și sporesc, astfel, imunitatea organismului.
În plus, chefirul cu conținut slab de grăsime este bogat în proteine și slab în calorii: un motiv pentru care nutriționiștii îl recomandă în diverse diete alimentare.
Băutura poate fi folosită inclusiv ca ingredient la măștile cosmetice pentru față.
Consumul de chefir s-a dovedit a avea efecte antitumorale în cazul cancerului gastric.
Băutura reprezintă o bogată sursă de calciu, magneziu, fier și iod, componente importante pentru oase, dinți, mușchi și sistemul nervos. În plus, pe lângă proteine, conține vitamine A, D, B și K.
Ce este chefirul și cum se prepară
Cuvântul „chefir” provine din limba turcă și se traduce prin „stare de bine”. Băutura își are, practic, originea în regiunea Caucaz.
Lista miniștrilor din noul cabinet
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
Chefirul este, astfel, un produs lactat din lapte fermentat de vacă, oaie sau capră, creat de ciobanii din Caucaz: lor li se atribuie metoda prin care laptele proaspăt era pus într-o traistă sau burduf special, din piele de capră sau oaie, împreună cu granule de chefir. Laptele cu chefir era lăsat, toată ziua, la fermentat.
Procesul de fermentare ajută la descompunerea lactozei din lapte, ceea ce face ca băutura să poată fi consumată de persoanele cu intoleranță la lactoză care, în mod normal, nu pot bea lapte.
În prezent, chefirul se produce în baza unei tehnologii moderne de fabricare extrem de bine puse la punct.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News