Finala Masters 1000 Paris. Câștigător surpriză la simplu, Tecău și Rojer au pierdut la dublu

Data actualizării: Data publicării:
Karen Khachanov se bucură după ce a câștigat finala Masters 1000 de la Paris
Rusul Karen Khachanov a câștigat trofeul Masters-ului 1000 de la Paris învingându-l în finală pe sârbul Novak Djokovic Foto: Guliver/GettyImages

Turneul Masters 1000 de la Paris s-a încheiat, duminică, printr-o mare surpriză: rusul Karen Khachanov, locul 18 ATP, l-a învins în finală pe numărul doi mondial, sârbul Novak Djokovic.

Rolex Paris Masters - Day Seven
Turneul Masters 1000 de la Paris. Novak Djokovic a pierdut finala în fața lui Karen Khachanov din Rusia Foto: Guliver/Getty Images

Tânărul Karen Khachanov, 22 de ani, a câștigat meciul cu scorul de 7-5, 6-4, într-o oră şi 38 de minute.

Este al patrulea trofeu al carierei pentru sportivul rus, al treilea din 2018.

Karen Khachanov s-a mai impus la Chengdu în 2016 şi la Moscova şi Marsilia în 2018.

În ciuda înfrângerii, Novak Djokovic (31 de ani) urcă din nou, de luni, în fruntea ierarhiei ATP, după doi ani de când pierduse locul 1, în urma unor probleme e sănătate. În semifinalele de la Paris, Novak Djokovic îl învinsese într-o partidă spectaculoasă, demnă de o finală, pe nr. 3 mondial, Roger Federer.

Karen Khachanov își trece astfel în palmares cel mai important titlu al carierei, punând, totodată, capăt unei serii incredibile a lui Djokovic, care de luni redevine numărul unu mondial.

Semifinala de sâmbătă cu Roger Federer, decisă după trei ore de joc, a cântărit mult în evoluţia lui Djokovic din finală, marcând forma sa fizică, astfel că sârbul a comis multe erori necaracteristice şi a încercat să scurteze schimburile, scrie Agerpres.

Seria de victorii a lui Novak Djokovic, începută în august, s-a oprit la 22 de victorii consecutive, şi trei titluri la rând, la Cincinnati, US Open, Shanghai.

Karen Hacianov a început săptămâna trecută pe locul 18 în lume, după ce la începutul anului se afla în jurul poziţiei 50, și va urca până pe 11 în clasamentul ATP publicat luni.


Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda) a pierdut, duminică, finala turneului de la Paris, competiție cu premii de 4,87 milioane de euro. 

Rolex Paris Masters - Day Six
Horia Tecău și Jean-Julien Rojer Foto: Guliver/Getty Images

Tecău şi Rojer au fost întrecuţi în ultimul act de cuplul Marcel Granollers/Rajeev Ram (Spania/SUA), cu scorul de 6-4, 6-4, după 71 de minute de joc.

Premiul pentru participarea în finală este de 141.820 de euro şi câte 600 de puncte. Învingătorii vor încasa un premiu total de aproape 300.000 de euro şi câte o mie de puncte ATP.

O victorie l-ar fi readus pe Horia Tecău în Top 20 mondial al probei de dublu. Așa, el va avea oricum un salt de 6 locuri, urmând să ocupe locul 25 în lume. 


Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda) s-a calificat, sâmbătă, în finala turneului de la Paris, cu premii de 4,87 milioane de euro.

În finala turneului Masters 1000 de la Paris, Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer vor întâlni perechea Marcel Granollers/Rajeev Ram (Spania/SUA). Meciul începe duminică în jurul orei 13:15, ora României. 

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au învins în semifinale echipa Mike Bryan/Jack Sock (SUA), cap de serie 2, cu scorul 6-1, 7-5, după doar o oră de joc. Au avut procentaje excelente la serviciu, 88% la primul set şi 78% la al doilea. Cuplul româno-olandez nu a oferit adversarilor nicio şansă de break în acest meci, scrie Agerpres.

Premiul pentru participarea în finală este de 141.820 de euro şi 600 de puncte.

Pentru Tecău va fi a 54-a finală de dublu din carieră şi a treia din 2018, după titluri câştigate la Dubai şi Winston-Salem.

Palmares Horia Tecău

Horia Tecău câştigat 18 titluri alături de Jean-Julien Rojer (în 2014 la Zagreb, Casablanca, Bucureşti, s-Hertogenbosch, Washington, Shenzhen, Beijing şi Valencia, trei în 2015 la Rotterdam, Wimbledon şi Turneul Campionilor de la Londra, unul în 2016, la Madrid, şi în 2017, la Dubai, Geneva, Winston-Salem, US Open, la Dubai şi Winston-Salem în 2018), pierzând patru finale, în 2014 la Rotterdam, în 2015 la Sydney şi Nisa şi în 2016 la Cincinnati.

Horia Tecău are şi trei titluri cu Max Mîrnîi (Bucureşti, s-Hertogenbosch, Beijing - toate în 2013), zece alături de Robert Lindstedt (2012 - Bucureşti, s-Hertogenbosch, Bastad, Cincinnati, 2011 - Bastad, Casablanca, 2010 - New Haven, Bastad, s-Hertogenbosch şi Casablanca). Horia a mai câştigat în 2011 alături de Victor Hănescu (Acapulco) şi belgianul Dick Norman (Zagreb), în 2010 alături de Marcus Daniell (Auckland), iar în 2016 alături de Florin Mergea la Bucureşti. Horia a ieşit învingător în 2012 şi în proba de dublu mixt la Australian Open (cu Bethanie Mattek-Sands).

Horia Tecău a pierdut 18 finale la dublu: în 2016 la Jocurile Olimpice (alături de Florin Mergea) şi la Cincinnati, 2015 la Sydney şi Nisa, în 2014 la Rotterdam, toate alături de Rojer, în 2013 la Sydney şi Delray Beach, ambele alături de Max Mirnîi, în 2012 la Rotterdam, Madrid şi Wimbledon, 2011 la Beijing, Washington, Wimbledon, s-Hertogenbosch, Brisbane, 2010 la Wimbledon, toate alături de Lindstedt, şi în 2009 la Stuttgart (alături de Hănescu) şi la Kitzbuehel (pereche cu Andrei Pavel). De asemenea, Tecău a fost învins în finala probei de dublu mixt în 2014 la Australian Open, alături de Sania Mîrza (India).

Finala de la simplu: Novak Djokovic vs Karen Khacharov

Pe de altă parte, finala de la simplu a Masters-ului de la Paris se va disputa între  sârbul Novak Djokovic, numărul 2 mondial, și rusul Karen Khachanov, nr. 18 ATP. Partida începe duminică la ora 16:00, ora României.

Sâmbătă, într-o partidă-spectacol, Novak Djokovic l-a învins pe elveţianul Roger Federer, locul 3 ATP, şi s-a calificat în finala Mastersului de la Paris. Sârbul s-a impus cu scorul de 7-6 (8-6), 5-7, 7-6 (7/3).

La rândul său, rusul Karen Khachanov a trecut de austriacul Dominic Thiem, nr.8 ATP, cu scorul de 6-4, 6-1. 

Indiferent de rezultatul din finala turneului de la Paris, Novak Djokovici va redeveni de luni nr. 1 mondial în tenisul masculin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Este Nicușor Dan bun de președinte al României? Părerea AI despre întrebarea momentului la români
Digi FM
A divorțat după 17 ani de căsnicie, iar acum are o nouă iubită. Andrei Aradits: „Nu, nu mi-e teamă să sufăr...
Pro FM
Katy Perry, talie tot mai subțire după ce ar fi recurs la dieta logodnicului Orlando Bloom. Artista a negat...
Film Now
A renunțat la actorie în urmă cu 12 ani. Cum arată astăzi David Caruso, starul din „CSI: Miami”
Adevarul
Jurnalista din România, dezamăgită de Țara lui Moș Crăciun. „Laponia e prima țeapă pe care o iau de pe...
Newsweek
Călin Georgescu anunță ce face cu pensiile dacă ajunge președinte. Pensionarii trebuie să se teamă
Digi FM
Ion Țiriac și Dan Șucu, posibili investitori la un club italian de fotbal din Serie A
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15...
Digi Animal World
Cum arată un câine care a dispărut timp de 4 luni și a trăit în sălbăticie. Stăpânii abia l-au recunoscut...
Film Now
Daniel Craig, care a jucat în cinci filme James Bond și are o avere ce depășește 125 milioane de dolari: „Tot...
UTV
Mariah Carey ii semneaza sanul Rihannei, intr-un moment inedit, la ultimul concert de Craciun al artistei