Reacția lui Novak Djokovici, după ce Sinner a fost prins dopat și iertat: Înţeleg frustrarea jucătorilor faţă de lipsa de coerență

Data publicării:
novak djokovic
FOTO: Gulliver/GettyImages

Tenismanul sârb Novak Djokovici a reacţionat la cazul de dopaj în care este implicat numărul 1 mondial Jannik Sinner. El a denunţat „o lipsă de coerenţă” în sistemul antidoping din tenis, scrie News.ro.

„Înţeleg frustrarea jucătorilor faţă de lipsa de consecvenţă şi coerenţă. Am înţeles că acest a fost decis atunci când a fost dezvăluit (marţi). Dar au trecut cinci luni de când vestea a ajuns la echipa sa. Deci, da, există multe probleme în sistem, vedem o lipsă de protocoale clare, standardizate”, a comentat Djokovici la o conferinţă de presă la New York, înaintea US Open, ultimul Grand Slam al sezonului, care începe luni.

„Înţeleg sentimentele jucătorilor care se întreabă dacă toţi primesc acelaşi tratament. Sper că organismele de conducere ale sportului nostru vor învăţa din acest caz şi vor adopta o abordare mai bună în viitor. Trebuie să vedem schimbări, la nivel colectiv, asta este evident”, a declarat Djokovici (37 de ani), numărul 2 mondial, de 24 de ori câştigător de Grand Slam şi medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Paris la începutul acestei luni.

„Alţi jucători au avut cazuri similare fără acelaşi rezultat. Întrebarea este dacă a fost o chestiune de bani, dacă orice jucător îşi poate permite un avocat bun care să îl poată apăra mai bine”, a continuat sârbul, referindu-se la activitatea asociaţiei jucătorilor (PTPA), a cărei fundaţie a contribuit la înfiinţare în 2019.

„Trebuie să înţelegem cum să standardizăm totul, astfel încât fiecare jucător, indiferent de clasament sau profil, să poată fi tratat la fel”, a adăugat Djokovici.

Şi spaniolul Carlos Alcaraz a avut un cuvânt de spus pe această temă: „Dacă îl lasă pe Jannik (Sinner) să joace în continuare, nu este degeaba. L-au exonerat, asta e tot ce ştiu, şi asta e tot ce pot comenta. Este un moment dificil pentru el, asta e sigur. Evident, ce pot să spun, e greu să mă explic în engleză. Eu cred în sportul meu. Nu ştiu mai multe despre caz”, a spus Alcaraz.

Italianul Jannik Sinner, numărul 1 mondial, a fost exonerat de două teste pozitive la clostébol în luna martie, o procedură făcută publică marţi de Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA). Mai mulţi jucători au denunţat de atunci un sistem dublu, citând apărarea lui Sinner, acceptată de autorităţile antidoping (o cremă folosită de fizioterapeutul său), într-o procedură ţinută secretă până atunci, în care italianul a evitat o lungă suspendare provizorie.

Editor : Ana Petrescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Astronaut NASA surprinde o descoperire uimitoare în spațiu: Imagini spectaculoase de pe ISS [VIDEO]
Digi FM
Dinu Maxer, detalii neașteptate privind relația cu Nicoleta Luciu: „Ea era plecată la Miss World, m-am...
Pro FM
Loredana Groza și pozele care au creat discuții printre fani. Fără niciun rid pe față la 54 de ani: "E mai...
Film Now
O prezentatoare TV a dezvăluit care a fost ultima discuție pe care a avut-o cu Shannen Doherty: „Am fost...
Adevarul
Cu câte salarii pot cumpăra românii o mașină rulată. Cum e în alte state europene
Newsweek
Casa de Pensii anunță care pensii au fost recalculate greșit? Pensionarii, păgubiți cu 2.400 lei
Digi FM
Ce studii are, de fapt, Elena Lasconi și cum justifică notele mici. Candidata la Președinție este acuzată că...
Digi World
Un YouTuber cu peste 5 milioane de abonați a slăbit mai mult de 100 kg. Cum și-a păcălit urmăritorii în...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Lucy Hale din Pretty Little Liars, dezvăluiri dure despre anii de abuz de alcool: "Dacă aș fi continuat, aș...
UTV
(VIDEO) Jon Bon Jovi a salvat o femeie care era pe punctul de a sari de pe un pod din Nashville