WADA a făcut apel la TAS în cazul Jannik Sinner şi cere o suspendare de cel puţin un an pentru numărul 1 ATP. Reacția tenismenului

Data publicării:
sinner arata trofeul de la us open
Jannik Sinner. Foto: Profimedia

Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a anunţat sâmbătă că a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) împotriva deciziei tribunalului independent de a-l achita pe Jannik Sinner, care a fost depistat pozitiv de două ori la clostébol în martie. WADA solicită o suspendare între unul şi doi ani.

Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a anunţat sâmbătă dimineaţă, într-un comunicat de presă, că „a depus joi un apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) în cazul jucătorului de tenis italian Jannik Sinner, care a fost găsit fără vină sau neglijenţă de către un tribunal independent al Agenţiei Internaţionale de Integritate în Tenis (ITIA) după ce a fost depistat pozitiv de două ori la substanţa interzisă clostebol în luna martie”, relatează News.ro.

„Concluzia «fără vină sau neglijenţă» nu este corectă în lumina regulilor aplicabile”, a declarat WADA, care „solicită o perioadă de suspendare de unul până la doi ani” pentru numărul 1 mondial, recent câştigător al US Open.

În plus, instanţa „nu solicită descalificarea niciunui alt rezultat decât cel deja impus de instanţa de prim grad”. Testat pozitiv în timpul turneului de la Indian Wells, italianul a pierdut punctele (400) din semifinala sa din California şi premiul în bani (325 000 de dolari). Prin urmare, WADA nu cere anularea rezultatelor sale de la depistarea sa pozitivă, inclusiv titlurile de la Miami, Cincinnati şi US Open.

„Având în vedere că acest caz este acum în curs de soluţionare la TAS, WADA nu va face alte comentarii în acest moment”, a conchis WADA în comunicatul său de presă.

Jannik Sinner a fost depistat pozitiv în două rânduri, la opt zile distanţă: la 10 martie, în timpul turneului de la Indian Wells, şi la 18 martie, în afara competiţiei, chiar înaintea turneului de la Miami. În urina sa au fost găsite cantităţi infime de closterbol (un agent anabolizant).

Explicaţia acceptată de ITIA a fost că substanţa interzisă a ajuns neintenţionat în organismul său prin intermediul unui masaj făcut de fizioterapeutul său, care a folosit un spray conţinând steroidul pentru a-şi trata un deget tăiat.

Sinner, „dezamăgit şi surprins” de apelul WADA în cazul său de dopaj

Numărul 1 mondial, Jannik Sinner, s-a declarat „dezamăgit şi surprins” de apelul formulat de Agenţia Mondială Antidoping (WADA) în cazul de dopaj care îl vizează.

„Nu putem controla totul. Bineînţeles că sunt foarte dezamăgit şi, de asemenea, surprins”, a declarat italianul, a cărui suspendare între un an la doi ani a fost cerută de WADA pentru două teste pozitive la un steroid în martie, deşi a fost exonerat de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

„Sunt foarte surprins de acest apel, ca să fiu sincer, pentru că am avut trei audieri. Toate cele trei audieri au fost foarte pozitive pentru mine. Ştiţi, nu mă aşteptam la asta. Am aflat cu câteva zile în urmă că vor face apel şi că va deveni oficial astăzi, aşa că... Dar da, este o surpriză, pentru că încă vorbim despre acelaşi lucru. Poate că vor doar să se asigure că totul este în regulă. Da, sunt doar surprins că au făcut apel”, a spus Sinner.

Sinner este prezent la turneul de la Beijing, unde s-a calificat în sferturi, după victoria cu rusul Roman Safiullin, scor 3-6, 6-2, 6-3, în două ore şi 21 de minute. 

În sferturi, el va evolua cu cehul Jiri Lehecka (locul 37 mondial).

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Englezii au găsit adevăratul castel al lui Vlad Țepeș: Nu are nicio legătură cu Castelul Bran al lui Dracula
Digi FM
Cea mai veselă familie de la Hollywood. Kate Hudson, superbă alături de mama ei, celebra Goldie Hawn, și de...
Pro FM
Christina Aguilera, irezistibilă într-un body mulat, asortat cu dresuri plasă. Cântăreața e într-o formă de...
Film Now
În anii '90, toți bărbații visau la ea, dar ea era copleșită de probleme. Cum arată Heather Locklear la 63 de...
Adevarul
Un violator care se identifică femeie a fost condamnat la 6 ani și jumătate într-o închisoare pentru bărbați
Newsweek
Legea pensiilor, schimbată. 2.400.000 pensionari au pensie mărită în octombrie. În ce zi intră banii
Digi FM
Sandra Bullock, omagiu emoționat adus regretatei actrițe Maggie Smith: Mi-a făcut viața mai dulce
Digi World
Unul dintre cele mai frumoase orașe din lume, vulnerabil în faţa creşterii nivelului mării. Plajele ar putea...
Digi Animal World
Reacția unui bărbat când se întâlnește cu un urs în fața propriului garaj. Imaginile sunt virale: „Ce calm e!”
Film Now
De ce a fost concediat Charlie Sheen din serialul "Doi bărbați și jumătate". Autodistrugerea starului care...
UTV
Zoe Kravitz a lasat totul la vedere intr-o rochie mini din dantela la Paris Fashion Week. Lookul care a...