Macron „a stricat petrecerea”, spune primarul Parisului. Anne Hidalgo îl acuză pe președintele francez că încurcă planurile JO 2024

Data publicării:
profimedia-0884251306
„De ce să stricați acest moment frumos cu aceste alegeri decise în ultimul moment, fără să consultați pe nimeni?”, a declarat edilul Parisului.  Foto: Profimedia Images

Emmanuel Macron strică petrecerea, spune primarul Parisului, Anne Hidalgo, care l-a acuzat pe președintele francez că încurcă evenimentele festive ale capitalei pe care o conduce, prin programarea viitoarelor alegeri parlamentare anticipate din țară cu doar câteva săptămâni înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Paris, transmite Politico.

Hidalgo, care a încercat fără succes să îl învingă pe Macron în alegerile prezidențiale din 2022, a declarat într-un interviu acordat Ouest-France că Macron „a stricat petrecerea”. 

„Mi-a fost foarte, foarte greu cu anunțul”, a declarat Hidalgo pentru cotidianul regional într-un interviu publicat marți. „Am fost convinsă că [alegerile] vor avea loc mai târziu”. 

După ce Adunarea Națională de extremă dreapta a zdrobit formațiunea politică de centru a lui Macron în alegerile europarlamentare din 9 iunie, Macron a luat decizia controversată de a dizolva parlamentul și de a convoca noi alegeri în două tururi, pe 30 iunie și 7 iulie. Măsura i-a uimit pe mulți chiar și în propriul său partid și a declanșat o incertitudine politică profundă în țară. 

Jocurile Olimpice, a spus Hidalgo, sunt „o întâlnire a umanității în jurul sportului, în fraternitate, este pozitivă în perioada prin care trecem. De ce să stricați acest moment frumos cu aceste alegeri decise în ultimul moment, fără să consultați pe nimeni?”. 

Macron a declarat la începutul acestei luni că nu este îngrijorat de faptul că politica internă va afecta Jocurile Olimpice, dar Hidalgo a fost mai puțin optimistă. Ea a declarat săptămâna trecută că își amână planul de a înota în râul Sena pentru săptămâna cu 15 iulie, astfel încât să nu coincidă cu votul. 

După un efort masiv de curățare care a costat mai mult de 1,4 miliarde de euro, fluviul va găzdui atât ceremonia de deschidere, cât și mai multe evenimente de înot. În încercarea de a dovedi celor care se îndoiesc că apa renumită pentru că nu ar fi curată este acum suficient de sigură pentru cei care vor să înoate în ea, atât Macron, cât și Hidalgo au promis să facă o baie în Sena - deși președintele nu a stabilit o dată. 

Hidalgo a declarat pentru Ouest-France că îl va întreba din nou pe Macron dacă vrea să i se alăture. „Vom vedea dacă vrea să vină și să înoate”, a spus ea. 

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Top 6 expresii din limba greacă pe care trebuie să le știi în vacanță. Cuvinte utile pentru un concediu de...
Digi FM
“Prima oară când am văzut-o, nu mi-a plăcut deloc de ea”. Iubirea de poveste, de 67 de ani, a Ilenei Stana...
Pro FM
Dana Marijuana trăiește dintr-o pensie de boală, dar face eforturi să-și crească veniturile. Din ce câștigă...
Film Now
De 15 ani, Liam Neeson se plimbă cu aceeași femeie în parc. Acum, actorul și-a făcut curaj și i-a transmis un...
Adevarul
Cine îl poate convinge pe Joe Biden să se retragă din cursa pentru prezidențiale?
Newsweek
Recunoașteți personajul? Actorul ce a rămas profesor de română toată viața. A murit uitat de public
Digi FM
Ileana Stana Ionescu, în 3 scenete de neuitat, alături de Radu Beligan, Nicu Constantin și Ștefan...
Digi World
De ce-i ciupesc țânțarii pe unii oameni mai mult decât pe alții. Ce explicații au reieșit în urma mai multor...
Digi Animal World
Un bărbat a avut parte de șocul vieții când a mers noaptea la toaletă. A aprins lumina și a văzut cum se...
Film Now
Adevărul despre cea mai fierbinte scenă din "Wolf of Wall Street". Ce s-a aflat despre Margot Robbie
UTV
Cleopatra Stratan si Edward Sanda au vorbit despre problemele cu care se confrunta in casnicia lor: „Am fost...