Jordan Chiles contraatacă: „Nu are legătură cu medalia, e vorba de culoarea pielii mele. Cei care dețin controlul vor face dreptate”

Data actualizării: Data publicării:
Jordan Chiles
Jordan Chiles. Sursă foto: Profimedia

Într-o conferință găzduită de Forbes Power Women's Summit, gimnasta Jordan Chiles a vorbit despre modul în care a receptat decizia Curții de Arbitraj Sportiv, prin care i-a fost retrasă medalia de bronz obținută  la Jocurile Olimpice de la Paris, în exercițiul de la sol.

„E vorba despre faptul că am muncit pentru a ajunge la această performanță sportivă!”

„Cel mai important pentru mine e faptul că am fost deposedată chiar de recunoașterea performanțelor mele, nu doar a celor sportive, ci chiar și  de cele personale.

Pentru mine, tot ceea ce s-a întâmplat nu are legătură cu medalia. Este vorba de culoarea pielii mele, despre faptul că am muncit pentru a ajunge la această performanță sportivă ”, a declarat Jordan Chiles, în cadrul conferinței găzduite de Forbes.

„Am simțit că totul se destrămă în jurul meu. La fel ca în 2018, și acum am simțit că îmi pierd dragostea pentru sport. Atunci am avut de-a face cu un antrenor care m-a abuzat emoțional și verbal, pe vremea aia nu aveam capacitatea de a mă face auzită. Acum resimt aceeași pierdere, mai ales că că nu sunt mulți cei care m-au susținut… 

„Am făcut și voi continua să fac istorie!”

Dar am făcut istorie și voi continua să fac istorie! Întotdeauna voi merge înainte. Acum mă confrunt cu unul dintre cele mai provocatoare momente pe care le-am întâlnit în cariera mea. Credeți-mă când spun că am avut multe astfel de momente.

Voi aborda și această  provocare la fel ca și pe cele precedente și voi depune toate eforturile pentru a mă asigura că se va face dreptate. Cred că la sfârșitul acestei noi încercări, cei care dețin controlul vor face ceea ce trebuie”, a mai spus Jordan Chiles în cadrul evenimentului menționat.

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri