LIVE TEXT România - Lituania 3-1, în Nations League. „Tricolorii” se distanțează de locul 2 al grupei

Data actualizării: Data publicării:
România fotbal
Diseară sperăm la un nou rezultat bun, împotriva Lituaniei. Foto: Profimedia

Naţionala României a învins selecţionata Lituaniei cu 3-1 (1-1), în Nations League. Partida de pe stadionul Steaua a fost prima pe teren propriu pentru selecţionerul Mircea Lucescu, de la revenirea la cârma naţionalei. În urma victoriei, România este pe primul loc în grupă, cu 6 puncte.

Foto: Flashscore.ro
Foto: Flashscore.ro

Citiți și:
Nations League. România a învins cu emoții Lituania. Mitriţă: Domnul Lucescu a avut încredere în mine. Trebuia să îl răsplătesc

LIVE TEXT:

Min. 90+7 - Arbitrul fluieră finalul meciului.

Min. 90+6 - Târnovanu resinge o minge de lângă bară.

Min. 90+1 - GOOOL România! Mitriță marchează pe contraatac, după un un-doi cu Alibec. Imagine impresionantă cu Lucescu îmbrățișându-l pe jucătorul Universătății Craiova după gol.

Min. 90 - Lovitură liberă periculoasă pentru Lituania, dar scăpăm cu bine. Se arată 6 minute de prelungiri.

Min. 87 - O nouă schimbare în echipa noastră. Iese Drăguș, intră Alibec.

Min. 86 - GOOOL România! A înscris cu puține emoții Răzvan Marin. „Tricolorii” conduc cu 2-1.

Min. 86 - Penalty pentru România. Va executa Răzvan Marin.

Min. 83 - VAR pentru un posibil fault în careu asupra lui Hagi.

Min. 82 - Intervenție decisivă a lui Târnovanu, care a prins mingea de la picioarele adversarului. 

Min. 78 - Gol anulat pentru Lituania. Atacantul oaspeților a introdus mingea în poartă cu capul, dar a lovit-o după ce o prinsese Târnovanu, care a primit însă un cartonaș galben pentru proteste.

Min. 74 - Șut bun al lui Hagi de la 18 metri, dar mingea este prinsă în doi timpi de portarul lituanian.

Min. 70 - Mircea Lucescu face noi schimbări: Ies Mihăilă și Man, intră Hagi și Mitriță.

Min. 67 - Minute mai bune pentru naționala României. Jucătorii noștri au reușit câteva atacuri legate.

Min. 65 - Cartonaș galben pentru Mihăilă.

Min. 61 - Nouă ocazie a Lituaniei. Mingea a trecut puțin pe lângă poarta noastră.

Min. 57 - Târnovanu, intervenție bună la un șut al oaspeților.

Min. 56 - Schimbare în echipa României. Iese Marius Marin, intră Darius Olaru.

Min. 52 - „Tricolorii” construiesc greu, ospeții fac un pressing agresiv.

Min. 46 - A început repriza a doua.

Min. 45+1 - Abitrul fluieră finalul primei reprize.

Min. 45 - Rațiu, șut blocat din interiorul careului, la unul dintre puținele atacuri ale României în ultimele minute. Cartonaș galben pentru Nicușor Bancu.

Min. 39 - Atac al României încheiat cu un șut slab al lui Stanciu, mingea fiind prinsă ușor de portar.

Min. 37 - Lituanienii atacă în continuare, pe fondul unei lipse de concentrare din partea „Tricolorilor”.

Min. 34 - GOL Lituania. O fază bine construită de oaspeți aduce egalarea. Armandas Kucys a strecurat mingea pe lângă Târnovanu.

Min. 31 - Ocazie mare a României. Drăguș a tras puțin pe lângă poarta lui Gertmonas, jucătorul lui U Cluj.

Min. 30 - Târnovanu, două intervenții reușite la șuturi consecutive ale atacanților lituanieni.

Min. 28 - „Tricolorii” au ajuns la poarta lituanienilor, dar mingea centrată de Man în careu este prinsă de portar.

Min. 25 - Tot mai multe atacuri ale oaspeților. Lituania are posesie mai bună decât România.

Min. 24 - Șut periculos al lituanienilor. A respins Târnovanu peste poartă. 

Min. 22 - Lituanienii au obținut un corner. Ai noștri au respins și Man a plecat pe contraatac, dar a pierdut balonul în terenul oaspeților.

Min. 20 - Meciul a scăzut în intensitate, cele mai multe dueluri se duc la mijlocul terenului. 

Min. 15 - Atac periculos al României, încheiat cu respingerea unei centrări venite de pe stânga, de la Bancu.

Min. 12 - Momente de posesie pentru Lituania.

Min. 7 - „Tricolorii” fac pressing și recuperează aproape toate mingile în apropiere de mijlocul terenului. Matulevicius, cartonaș galben pentru un fault la Stanciu.

Min. 4 - GOOOL România! Mihăilă a marcat de la 10 metri, după o pasă precisă primită de la Stanciu. 

Min. 2 - Atac bun al României, dar Man a preluat defectuos în careu, iar lituanienii au inițiat un contraatac, încheiat cu pierderea balonului în afara terenului.

Min. 1 - A început meciul. Lovitura de start a aparținut Lituaniei.

ACTUALIZARE 21:40 - Echipele au ieșit pe teren. Se cântă imnul României. 

Cipru, învinsă categoric de Kosovo

ACTUALIZARE 21.10 - Echipa naţionala din Kosovo a învins luni, în deplasare, scor 4-0, echipa naţională a Ciprului, într-un meci din grupa României în Liga Naţiunilor.

Pe AEK Arena din Larnaca, starul oaspeţilor, Vedat Muriqi, a deschis scorul încă din minutul 9, când a transformat un penalti, iar în minutul 21 acelaşi jucător a marcat pentru 2-0 şi la pauză kosovarii intrau fără emoţii.

Franco Foda a schimbat în repriza secundă, când Muriqi a fost înlocuit de Albion Rrahmani, iar fostul rapidist a înscris al treilea gol al oaspeţilor, în minutul 48.

Scorul final a fost stabilit de Lumbardh Dellova, în minutul 55, şi Kosovo a adunat primele trei puncte în grupa C2 a Diviziei C din Liga Naţiunilor, acolo unde evoluează în aceeaşi grupă cu România.

Cu o victorie în această seară, „Tricolorii” se pot distanța de ocupanta locului din grupă. Până la ora meciului, România este pe locul 2, cu Kosovo pe 1 datorită celor 4 goluri marcate, față de 3 ale României.

Selecţionerul Mircea Lucescu a anunţat echipa de start a României

ROMÂNIA: 16. Ştefan Târnovanu - 2. Andrei Raţiu, 3. Radu Drăguşin, 15. Andrei Burcă, 11. Nicuşor Bancu - 18. Răzvan Marin, 6. Marius Marin, 10. Nicolae Stanciu (căpitan) - 20. Dennis Man, 9. Denis Drăguş, 13. Valentin Mihăilă.
Selecţioner: Mircea Lucescu.
Rezerve: 1. Florin Niţă, 12. Laurenţiu Popescu - 4. Cristian Manea, 5. Viorel Ghiţă, 7. Denis Alibec, 8. Alexandru Chipciu, 14. Ianis Hagi, 17. Florinel Coman, 19. Andrei Artean, 21. Darius Olaru. 22. Alexandru Mitriţă, 23. Deian Sorescu.

LITUANIA: 12. Edvinas Gertmonas - 17. Pijus Sirvys, 4. Edvinas Girdvainis, 20. Rokas Lekiatas, 3. Artemijus Tutyskinas, 13. Justas Lasickas (căpitan) - 8. Giedrius Matulevicius, 14. Vykintas Slivka, 6. Modestas Vorobjovas, 23. Artur Dolznikov - 11. Armandas Kucys.
Selecţioner: Edgaras Jankauskas.
Rezerve: 1. Mantas Bertasius, 16. Deividas Mikelionis - 2. Titas Milasius, 5. Kipras Kazukolovas, 7. Klaudijus Upstas, 9. Gytis Paulauskas, 10. Tomas Kalinauskas, 15. Matas Vareika, 18. Ovidijus Verbickas, 19. Valdas Paulauskas, 21. Dominykas Barauskas, 22. Domatas Antanavicius.

Număr infim de suporteri lituanieni: „Dacă se vor opri în arena fanilor, cred că își vor cumpăra și ei tricouri galbene”

ACTUALIZARE 20:05 - Nu mai puțin de 28.186 de suporteri sunt așteptați la meciul din Ghencea dintre România și Lituania. Aproape toți sunt susținători ai „Tricolorilor”.

Lituanienii vor avea doar 16 susținători la meciul din Ghencea, după cum a anunțat Alex Cândea, șeful departamentului de marketing al FRF.

„16 (n.r. suporteri) sunt lituanieni, dar dacă se vor opri în arena fanilor, cred că își vor cumpăra și ei tricouri galbene”, a spus reprezentantul FRF, pentru Digi Sport.

Ștefan Târnovanu ar putea fi titular în meciul cu Lituania 

ACTUALIZARE 19:10 - Ștefan Târnovanu (24 de ani) i-ar putea lua locul lui Florin Niță (37 de ani) în poarta naționalei României la duelul cu Lituania din această seară.

Dan Filoti, moderatorul emisiunii Liga Digisport, a dezvăluit motivul pentru care Mircea Lucescu se gândește să-l titularizeze pe portarul FCSB-ului la duelul din Ghencea cu lituanienii.

”Mai multe informații converg că Mircea Lucescu va folosi în câmp aceeași garnitură și că îl va prefera în poartă pe Târnovanu, deoarece îl consideră pe Ștefan viitorul portar al echipei naționale.

Vrea să-i dea încredere încă de pe acum, vrea să-i dea minute, vrea să-i dea meciuri”, a spus Dan Filoti, la Liga Digisport.

Mircea Lucescu a ales lotul pentru meciul cu Lituania

ACTUALIZARE 14:00 - Cu doar câteva ore înainte de startul partidei, UEFA a anunțat lista de 23 de jucători pe care Mircea Lucescu se va baza, scrie DigiSport.

Ca și în meciul cu Kosovo (3-0), ”Il Luce” a fost nevoit să renunțe la doi dintre jucătorii convocați și astfel să-i trimită în tribune.

Iulian Cristea nu a prins nici de această dată lotul și e sigur că nu va prinde minute în ”dubla” cu Kosovo și Lituania.

Dacă la meciul de la Priștina, Alex Chipciu nu a fost inclus în lot, de această dată fundașul celor de la U Cluj a intrat în locul lui George Pușcaș.

Surpinzător, atacantul de 28 de ani a fost lăsat în afara lotului de către Mircea Lucescu. În meciul cu Kosovo a intrat în minutul 83 în locul lui Denis Drăguș.

Lotul României pentru meciul Kosovo – România

Portari:

Florin Niță
Laurențiu Popescu
Ștefan Târnovanu

Fundași:

Andrei Rațiu
Radu Drăgușin
Cristian Manea
Virgil Ghiță
Nicușor Bancu
Andrei Burcă
Alex Chipciu

Mijlocași:

Marius Marin
Andrei Artean
Nicolae Stanciu
Ianis Hagi
Răzvan Marin
Darius Olaru
Deian Sorescu

Atacanți:

Denis Alibec
Valentin Mihăilă
Florinel Coman
Denis Drăguș
Dennis Man
Alexandru Mitriță

Primul meci pe teren propriu de la revenirea la cârma tricolorilor

La 79 de ani, Lucescu a revenit pe banca naţionalei după 38 de ani și a condus România la victorie, vineri, în meciul cu Kosovo, scor 3-0.

Meciul de luni va fi arbitrat de slovenul Rade Obrenovic, ajutat de asistenţii Jure Praprotnik şi Grega Kordež. În Camera VAR se vor afla Nejc Kajtazovic şi Alen Borošak. Rezervă va fi David Šmajc.

Partida va fi transmisă în direct de Prima TV

Apelul FRF

”Suporterii sunt invitați să vină îmbrăcați în galben pentru a susține echipa națională într-un stadion plin. Zidul Galben și Generația de Suflet vor cânta împreună imnul național, arătând încă o dată unitatea care a impresionat pe toată lumea la Campionatul European.

De asemenea, fanii care vor veni la meci vor avea ocazia să se distreze în Arena Fanilor, amplasată în afara stadionului. Aceasta se va deschide cu 3 ore înainte de fluierul de start și va include jocuri, concursuri și multe surprize pentru toți suporterii.

Hai în galben să susținem echipa și să recreăm împreună atmosfera de la Euro 2024”, lansează Federația Română de Fotbal un apel la suporteri.

Presa din Lituania este convinsă că atmosfera meciului va fi una comparabilă cu cea de la Euro 2024 și în consecință, acest lucru va fi în defavoarea echipei lor.

Calcule

România ar trebui să câștige toate meciurile pentru a rămâne în urna a doua pentru tragerea la sorți, evitându-se echipe importante precum Ucraina, Turcia, Ungaria sau Serbia. Nu vom evita "granzii" (Franța, Spania, Anglia, Belgia, Olanda, Portugalia, Italia sau Germania), dar am avea mai multe șanse.

Ce spune selecționerul Edgaras Jankauskas înainte de meci

Înainte de România - Lituania, Edgaras Jankauskas, selecționerul Lituaniei a descris prima reprezentativă a României ca fiind o ”națională puternică”. ”Au mulți jucători capabili, le plac șuturile de la distanță, acesta este un fel de marca al lor și marchează goluri impresionante. Au fundași centrali puternici, atacanți puternici, fundași rapizi la marginea terenului, așa că va trebui să fim foarte atenți în fața propriei porți, când avem mingea.”, a spus Edgaras Jankauskas, la conferința de presă.

Lotul României (lărgit) pentru meciurile cu Kosovo și Lituania

Portari: Florin Niță (Damac), Laurențiu Popescu (Universitatea Craiova) și Ștefan Târnovanu (FCSB)
Fundași: Andrei Rațiu (Rayo Vallecano), Cristi Manea (Rapid), Andrei Burcă (Baniyas), Radu Drăgușin (Tottenham), Virgil Ghiță (Cracovia), Iulian Cristea (U Cluj), Nicușor Bancu (Universitea Craiova) și Alexandru Chipciu (U Cluj)

Mijlocași: Deian Sorescu (Gaziantep), Dennis Man (Parma), Nicolae Stanciu (Damac), Răzvan Marin (Cagliari), Marius Marin (Pisa), Darius Olaru (FCSB), Andrei Artean (CFR Cluj), Ianis Hagi (Rangers), Valentin Mihăilă (Parma), Florinel Coman (Al-Gharafa) și Alexandru Mitriță (Universitatea Craiova)
Atacanți: Denis Drăguș (Trabzonspor), George Pușcaș (Bodrum) și Denis Alibec (Farul Constanța)

Programul României în Liga Națiunilor 2024/2025

Vineri, 6 septembrie 2024, 21:45: Kosovo – România 0-3
Luni, 9 septembrie 2024, 21:45: România – Lituania
Sâmbătă, 12 octombrie 2024, 21:45: Cipru – România
Marți, 15 octombrie 2024, 21:45: Lituania – România
Vineri, 15 noiembrie 2024, 21:45: România – Kosovo
Luni, 18 noiembrie 2024, 21:45: România – Cipru

Editor : L.C. | S.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri