Ce a scris presa din Lituania despre meciul din această seară din Liga Națiunilor. Ce spune selecționerul Edgaras Jankauskas

Data actualizării: Data publicării:
Suporteri români
Suporterii romani isi incurajeaza favoritii la Euro 2024. Sperăm la o atmosferă asemănătoare, diseară, cu Lituania. Foto: Profimedia

România și Lituania se întâlnesc azi, de la ora 21:45, pe stadionul din Ghencea, în etapa a doua din Liga Națiunilor, ediția 2024/2025. Presa din Lituania este convinsă că atmosfera va fi una cu totul specială.

Jurnaliștii lituanieni au văzut anunțul făcut de FRF, prin care suporterii erau rugați să vină îmbrăcați în galben (“Hai în galben să susținem echipa și să recreăm împreună atmosfera de la Euro 2024”), legat de meciul de astăzi și au reacționat. Ei sunt de părere că atmosfera din Ghencea va fi una de Campionat European, scrie DigiSport.

Mai mult de atât, lituanienii au rămas impresionați de imaginile cu fanii români la EURO 2024 și au avut numai cuvinte de laudă la adresa acestora.

"La EURO 2024, în Germania, naționala României a fost renumită pentru fanii explozivi și extrem de uniți, care sunt deciși să creeze aceeași atmosferă și pentru meciul din Liga Națiunilor, cu Lituania.

Fanii naționalei României și-au arătat unitatea în Germania, unde au purtat cu toții tricouri galbene la meciurile naționalei și au cântat melodii românești în piețele orașelor.

Lituania și România vor da piept la București, luni, după două starturi diferite în Liga Națiunilor. Elevii lui Mircea Lucescu au zdrobit naționala din Kosovo, scor 3-0, în timp ce echipa lui Edgaras Jankauskas a pierdut cu 0-1 cu Cipru.", au notat lituanienii de la tv3.lt.

Citește și

România – Lituania, diseară de la 21.45. Mircea Lucescu este la primul meci pe teren propriu de la revenirea la cârma tricolorilor

Ce spune selecționerul Edgaras Jankauskas

Înainte de România - Lituania, Edgaras Jankauskas, selecționerul Lituaniei a declarat că  ”Jucăm împotriva unei naționale care a avut succes la Campionatul European”. Înaintea meciului din Ghencea, Edgaras Jankauskas (49 de ani) a descris prima reprezentativă a României ca fiind o ”națională puternică”. ”Au mulți jucători capabili, le plac șuturile de la distanță, acesta este un fel de marca al lor și marchează goluri impresionante. Au fundași centrali puternici, atacanți puternici, fundași rapizi la marginea terenului, așa că va trebui să fim foarte atenți în fața propriei porți, când avem mingea.”, a spus Edgaras Jankauskas, la conferința de presă.

Editor : S.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu