Nations League. România a învins cu emoții Lituania. Mitriţă: Domnul Lucescu a avut încredere în mine. Trebuia să îl răsplătesc

Data actualizării: Data publicării:
fotbalistii romani se bucura dupa gol
Foto: Profimedia

Naţionala de fotbal a României a învins cu emoţii selecţionata Lituaniei, cu scorul de 3-1 (1-1), luni seara, pe Stadionul Steaua din Bucureşti, în Grupa C2 a Ligii Naţiunilor. 

Partida de pe Stadionul Steaua a început perfect pentru tricolori, care au deschis scorul în minutul 4, după o pasă excelentă a lui Stanciu, finalizată de Valentin Mihăilă.

Lituanienii au replicat printr-o dublă ocazie la poarta lui Târnovanu, în minutul 29, dar portarul nostru a fost la post.

Drăguş a trimis puţin pe lângă poartă două minute mai târziu, dar oaspeţii au egalat în minutul 34, prin Kucys, la o acţiune de atac care a surprins defensiva tricoloră.

Târnovanu a mai scos odată, în minutul 57, însă lituanienii au reuşit să înscrie în minutul 78. Intrat de doar câteva minute, Antanavicius a înscris cu capul, dar după verificarea VAR golul a fost anulat.

Tricolorii au preluat conducerea în minutul 87. Ianis Hagi a fost faultat în careu de către Lasickas, arbitrul a dictat penalti după ce faza a fost controlată de VAR, iar Răzvan Marin a transformat.

În minutul 90+2 Alexandru Mitriţă a plecat pe contraatac, a trimis la Alibec, acesta i-a pasat tot lui, iar Mitriţă a stabilit scorul final, 3-1 pentru România.

În grupă, România are şase puncte şi ocupă primul loc, urmată de Kosovo şi Cipru, ambele cu câte trei puncte. Lituania este pe ultimul loc, fără punct câştigat.

clasament grupa
Foto: Flashscore.ro

ROMÂNIA: 16. Ştefan Târnovanu - 2. Andrei Raţiu, 3. Radu Drăguşin, 15. Andrei Burcă, 11. Nicuşor Bancu - 18. Răzvan Marin, 6. Marius Marin, 10. Nicolae Stanciu (căpitan) - 20. Dennis Man, 9. Denis Drăguş, 13. Valentin Mihăilă.
Selecţioner: Mircea Lucescu.
Rezerve: 1. Florin Niţă, 12. Laurenţiu Popescu - 4. Cristian Manea, 5. Viorel Ghiţă, 7. Denis Alibec, 8. Alexandru Chipciu, 14. Ianis Hagi, 17. Florinel Coman, 19. Andrei Artean, 21. Darius Olaru. 22. Alexandru Mitriţă, 23. Deian Sorescu.

LITUANIA: 12. Edvinas Gertmonas - 17. Pijus Sirvys, 4. Edvinas Girdvainis, 20. Rokas Lekiatas, 3. Artemijus Tutyskinas, 13. Justas Lasickas (căpitan) - 8. Giedrius Matulevicius, 14. Vykintas Slivka, 6. Modestas Vorobjovas, 23. Artur Dolznikov - 11. Armandas Kucys.
Selecţioner: Edgaras Jankauskas.
Rezerve: 1. Mantas Bertasius, 16. Deividas Mikelionis - 2. Titas Milasius, 5. Kipras Kazukolovas, 7. Klaudijus Upstas, 9. Gytis Paulauskas, 10. Tomas Kalinauskas, 15. Matas Vareika, 18. Ovidijus Verbickas, 19. Valdas Paulauskas, 21. Dominykas Barauskas, 22. Domatas Antanavicius.

Cartonaşe galbene: Mihăilă 65; Târnovanu 78, I. Hagi 90+8 / Matulevicius 8, Lekiatas 46, Slivka 53, Edgaras Jankauskas 79

Arbitri: Rade Obrenovic – Jure Praprotnik, Grega Kordez – David Smajc (toţi din Slovenia);
Arbitri VAR: Nejc Kajtazovic - Alen Borosak (ambii din Slovenia).

Alexandru Mitriţă: Domnul Lucescu a avut încredere în mine. Trebuia să îl răsplătesc cu ceva

Alexandru Mitriţă, autorul unui gol în meciul cu Lituania, este fericit că a revenit la echipa naţională şi că l-a răsplătit pe selecţioner cu un gol marcat.

„Mulţi oameni au declarat lucruri rele la adresa mea, dar domnul Lucescu a avut încredere în mine. Trebuia să îl răsplătesc cu ceva. Îi multumesc că a avut încredere în mine. Sunt bucuros că am marcat, dar important este că am luat cele trei puncte. Au fost emoţii foarte mari, iar eu cred că pe bancă emoţiile sunt mai mari. Cum spuneam, important e că am câştigat pe un teren foarte greu. Acum trebuie să ne focusăm la fiecare antrenament, la fiecare meci. Am jucat foarte bine în a doua repriză şi am demonstrat că suntem o echipă unită”, a declarat Alexandru Mitriţă, potrivit News.ro.

Valentin Mihăilă: Cei care au intrat de pe bancă au rezolvat meciul cu Lituania

Valentin Mihăilă, marcatorul primului gol al României în partida cu Lituania, scor 3-1, a afirmat la finalul meciului din Nations League, că jucătorii de rezervă care au intrat pe teren au fost hotărâtori pentru selecţionata pregătită de Mircea Lucescu.

„Am avut momente în care am intrat în jocul lor, de luptă, care nu ne-a avantajat, dar până la urmă am reuşit să câştigăm. Eu am fost convins că vom câştiga acest meci. Cei care au intrat de pe bancă au intrat foarte bine şi au rezolvat meciul. M-am bucurat că am reuşit să marchez rapid, ăsta era şi obiectivul nostru. Ne bucurăm că asta a fost soarta meciului”, a spus Mihăilă la finalul partidei.

Referitor la starea gazonului de pe stadionul Steaua, Mihăilă a spus că ar fi preferat să joace mai degrabă pe un teren sintetic, aşa acum a fost cazul în Kosovo.

„Eu mi-aş dori foarte mult să jucăm la Craiova, pentru că e un stadion frumos şi un gazon foarte bun, chiar am şi întrebat de ce nu jucăm acolo. Nu contează pe ce stadion ne vom califica, acum a fost foarte prost gazonul. Nici nu are rost să vorbesc, preferam să joc pe sintetic în Kosovo decât să joc aici”, a mai spus Mihăilă, potrivit Agerpres.

Nicolae Stanciu: Ştiam că vom suferi, pentru că sunt mai înalți, mai puternici decât noi

Căpitanul echipei naţionale Nicolae Stanciu a declarat, luni seară, că este bucuros că tricolorii au reuşit să obţină două victorii în primele partide din Liga Naţiunilor.

„Terenul nu ne-a permis să practicăm cel mai bun fotbal al nostru. Ştiam că va fi şi un meci de luptă, ştiam că vom suferi, pentru că sunt mai înalţi, mai puternici decât noi. Asta şi vorbeam cu băieţii, să lăsăm totul pe teren, să ne sacrificăm pentru cele trei puncte. Suntem bucuroşi că am început Liga Naţiunilor cu şase puncte, aşteptăm meciurile viitoare. Starea gazonului nu ne-a ajutat, cred că toţi ne-am schimbat crampioanele la ghete, ne-am luat unele mai înalte. Am reuşit să marcăm trei goluri, să luăm cele trei puncte, asta este cel mai important”, a declarat Stanciu.

Radu Drăguşin: Victoriile aduc victorii, trebuie să menţinem această direcţie şi să ne arătăm valoarea

Fundaşul Radu Drăguşin a declarat, luni seară, că victoriile cu Kosovo şi Lituania sunt foarte importante, subliniind că tricolorii trebuie să continue pe acest drum şi să-şi arate valoarea.

„Ne-au surprins puţin prin felul de a juca, poate puteam face şi noi mai mult. Gazonul nu a fost foarte bun. Victoriile aduc victorii, trebuie să menţinem această direcţie şi să ne arătăm valoarea. Mister a venit cu un entuziasm foarte mare, ne-a transmis acest lucru, l-am simţit. Doar când îl ai în faţă pe Mircea Lucescu simţi o motivaţie incredibilă. Am creat un grup foarte unit, omogen, iar pe această bază poţi face multe lucruri”, a declarat Drăguşin, potrivit News.ro.

Ianis Hagi: Mă simt fericit, când joc fotbal sunt fericit. Mai ales când joc pentru echipa naţională

Ianis Hagi a declarat, luni seară, că este foarte fericit că România a obţinut două victorii în Liga Naţiunilor, cu Kosovo şi Lituania. El a vorbit şi despre situaţia sa de la Glasgow Rangers.

„Am întâlnit un adversar care a jucat foarte bine. Dar a fost bine că am căştigat şi am încheiat această acţiune cu două victorii. Ştiam sigur că va da penalti. M-a atins, am căzut, mă bucur că a dat penalti. Mă simt fericit, când joc fotbal sunt fericit. Mai ales când joc pentru echipa naţională. Sunt la Rangers, mai am contract acolo, am dat două mesaje, iubesc clubul şi sunt gata să mă lupt pentru fani şi pentru tot ce înseamnă acest club pentru fotbalul european. Sunt pregătit să lupt, toţi mă ştiu, ştiu cine sunt, mă lupt. Iubesc provocările, îmbrăţişez această provocare”, a declarat Ianis Hagi la Prima TV.

Cipru, învinsă categoric de Kosovo

Echipa naţionala din Kosovo a învins luni, în deplasare, scor 4-0, echipa naţională a Ciprului, într-un meci din grupa României în Nations League.

Pe AEK Arena din Larnaca, starul oaspeţilor, Vedat Muriqi, a deschis scorul încă din minutul 9, când a transformat un penalti, iar în minutul 21 acelaşi jucător a marcat pentru 2-0 şi la pauză kosovarii intrau fără emoţii.

Franco Foda a schimbat în repriza secundă, când Muriqi a fost înlocuit de Albion Rrahmani, iar fostul rapidist a înscris al treilea gol al oaspeţilor, în minutul 48.

Scorul final a fost stabilit de Lumbardh Dellova, în minutul 55, şi Kosovo a adunat primele trei puncte în grupa C2 a Diviziei C din Nations League, acolo unde evoluează în aceeaşi grupă cu România.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
9.000 lei amendă pentru locuitorii care fac aceste lucrări la bloc. Mai mulți locatari amendați!
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu