La Constanta, în oraşul natal al Simonei Halep, toată lumea îi ţine pumnii să devină campioana de la Roland Garros. În liceul unde a învăţat, înainte de fiecare meci, mentorii ei privesc cu speranţă amintirile lăsate de sportivă.
Primul antrenor al Simonei Halep mărturiseşte că trăieşte emoţii teribile când îi urmăreşte meciurile de acum. Îşi aminteşte că i-a pus racheta de tenis în mână pe când era o copilă. Avea patru ani şi ambiţie de om mare.
„Simona nu s-a jucat cu păpuşile, ei nu i-au plăcut păpuşile şi fetele. Ea se juca cu băieţii şi când nu era la tenis era la fotbal, pe stradă. Asta a fost viaţa ei. I se potriveşte tenisul ca o mănuşă”, spune Nicușor Ene.
Profesorii spun că încă din adolescenţă căuta metode prin care să îşi domine psihologic adversarii. Manualul de înţelepciune pentru oamenii de rând este prima carte care i-a fost recomandată Simonei chiar de dirigintele său şi pe care o reciteşte înainte de fiecare competiţie.
„Îmi spunea că are emoții, chestiunii de genul ăsta, asta era preocuparea ei, și mă întreba cum poate să le domine”, spune Cătălin Spătaru.
În oraşul ei, Simona Halep a creat un tipar. Toţi juniorii vor să ajungă la performanţele ei, prin metodele ei.
Simona Halep ocupă acum locul 4 în clasamentul mondial și are o şansă mare să ajungă cea mai bună din lume.
Profesorii ei cred în steaua Simonei.
„Ea niciodată nu se face de râs”, spune Andrei Semerjai, directorul Liceului cu Program Sportiv Constanţa.