Steaua a început prost meciul de la Sofia.
Cristi Tănase a rezistat doar 25 de secunde în teren şi a fost înlocuit de Stanciu. Keşeru putea rezolva problema calificării, dar a ratat după pasa excelentă a lui Sânmărtean. Mijlocaşul stelist s-a distrat cu apărarea bulgarilor, dar finalizarea a fost în plasa laterală.
Bulgarii au început mai curajos repriza a doua, iar Misidjan a reuşit să reia cu capul de lângă Râpă, dar a trimis peste poartă. Sânmărtean a iniţiat din nou pericolul la poarta bulgarilor. A obţinut o lovitură liberă, iar Szukala a fost aproape de gol, însă portarul Stoianov a respins în bară.
Steliştii au fost la un minut de calificarea în grupele UEFA Champions League, însă Wanderson a dat lovitura în prelungiri cu un şut care l-a transformat în spectator pe Arlauskis.
Meciul a intrat în prelungiri, iar şansa le-a zâmbit din nou steliştilor în minutul 117. Stoianov a fost eliminat după ce l-a faultat pe Breeveld în situaţie de unu la unu, iar românul Moţi a intrat în poartă fiindcă bulgarii efectuaseră deja toate cele trei schimbări.
Fostul dinamovist a fost erou pentru vecinii de la Sud de Dunăre. Moţi a apărat execuţiile lui Pârvulescu şi Râpă şi şi-a calificat echipa pentru prima oară în grupele UEFA Champions League.
Steaua îşi va continua campania europeană în grupele Europa League.
___________________________________________________________________________________________
Actualizare 0.22 Fluier final. Soarta calificării se decide la loviturile de departajare. În poarta lui Ludogoreț - Moți!
Actualizare 23.35. Finalul celei de-a doua reprize. Urmează prelungiri.
Actualizare 23.33. Ludogoreț deschide scorul în minutul 91.
Actualizare 22.34. Prima repriză s-a încheiat. Scorul este 0-0.
Steaua nu a mai pierdut în cupele europene în fața unei echipe din Bulgaria din 1962, când trupa roș-albatră a fost învinsă cu 5-1 de Botev Plovdiv. De altfel, Steaua stă excelent în duelurile din play-off-urile europene. Campioana României a pierdut ultima dată în 2005, când a fost eliminată de norvegienii de la Rosenborg.
De partea cealaltă, Ludogoreț a fost eliminată chiar anul trecut din play-off-ul UCL de FC Basel, formație cu care Steaua a terminat de două ori la egalitate în grupele competiției, scrie Digi Sport.
Deși formația sa se califică în grupele UEFA Champions League și cu un egal, Constantin Gâlcă n-are de gând să trimită în teren o formulă defensivă.
„Steaua va ataca din start, va încerca să-și creeze ocazii de gol. E foarte important să marcăm. Va fi un meci mai greu decât cel de la București” a declarat antrenorul roș-albaștrilor.
Tehnicianul de 44 de ani nu se va putea baza pe Chipiciu, unicul marcator al meciului de la București fiind suspendat, însă în primul 11 se vor regăsi Cristi Tănase și Arlauskis, după ce utilizarea lor a fost sub semnul întrebării în ultimele zile.
Keșeru va fi probabil trimis în ofensivă din primul minut, deși și tânărul Gabi Iancu pare a fi o soluție viabilă pentru Gâlcă.
Echipele probabile
Ludogoreț (4-2-3-1): Stoianov - Caicara, Moți, Terziev, Minev - Zlatinski, Diakov - Alexandrov, Marcelinho, Misidjan - Hamza
Antrenor: Georgi Dermendzhiev
Steaua (4-2-3-1): Arlauskis - Râpă. Szukala, Varela, Latovlevici - Breeveld, Prepeliță - Adi Popa, Sânmărtean, Cr. Tănase - Keșeru
Antrenor: Costel Gâlcă
10 milioane de euro
Oficialii Stelei au devenit siguri de faptul că formaţia roş-albastră va primi 2,1 milioane de euro din partea UEFA, pentru accederea în play-off-ul UEFA Champions League. Fie că va trece sau nu de Ludogoreț, Steaua este sigură de prezenţa ei în grupele europene, performanţă reuşită pentru al 11-lea sezon consecutiv.
Costel Gâlcă şi jucătorii săi au de ce să fie mulţumiţi. După victoriile cu Stromsgodset şi Aktobe, Steaua îşi va rotunji veniturile, iar calificarea în grupele UCL ar aduce un plus de 8,6 milioane de euro. În total, doar pentru prezenţa în grupe, Steaua ar câştiga peste 10 milioane de euro, sumă care ar putea echivala bugetul clubului pe două sezoane.