JO 2024. „Dacă s-ar fi făcut dreptate, medalia era la Sabrina”. Este verdictul neașteptat al unei foste mari gimnaste a României

Data publicării:
daniela silivas si catalina ponor
Daniela Silivaș și Cătălina Ponor. Foto; Profimedia

Ana Maria Bărbosu (18 ani) a primit medalia de bronz câştigată în finala de la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris, în urma deciziei TAS, în cadrul unei ceremonii organizate pe esplanada Casei Olimpice din Bucureşti, scrie Digi Sport.

Ana Bărbosu s-a clasat iniţial pe locul al treilea, cu 13,700 puncte, în întrecerea desfăşurată în capitala Franței, dar a fost retrogradată pe poziţia a patra după ce echipa SUA a depus o contestaţie, la scurt timp după ce Chiles şi-a încheiat exerciţiul, ceea ce a dus la creşterea notei americancei de la 13,666 la 13,766, suficient pentru ca aceasta să urce de pe locul 5 pe 3 şi să o depăşească astfel pe reprezentanta ţării noastre.

Daniela Silivaș: „Dacă s-ar fi făcut, într-adevăr, dreptate, medalia era la Sabrina”

România a adus cazul în faţa TAS, care a decis ca Chiles să primească nota iniţială, pe motiv că SUA a trimis contestaţia după termenul limită de un minut şi, în consecinţă, aceasta trebuie anulată. Astfel, Ana Bărbosu a rămas cu medalia de bronz.

Și Sabrina Voinea a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, însă acesta a fost respins, iar Voinea a încheiat concursul pe locul 4, în timp ce Jordan Chiles a fost a cincea.

Titlul olimpic la sol i-a revenit braziliencei Rebeca Andrade, învingătoare în faţa americancei Simone Biles (argint), care a plecat la rândul ei acasă cu trei medalii de aur cucerite la Paris, la individual compus, în concursul pe echipe şi la sărituri.

La câteva zile de la decizia TAS, Daniela Silivaș (52 de ani), gimnastă care a cucerit nu mai puțin de 6 medalii (3 de aur, două de argint și una de bronz) la JO de la Seul, în 1988, a dat un verdict neașteptat în privința situației apărute după finala de la sol, la Paris.

Silivaș, care în prezent este antrenoare în SUA, unde s-a stabilit în urmă cu 3 decenii, consideră că medalia de bronz ar fi trebuit să-i revină Sabrinei Voinea.

„Îmi pare rău de situația în care a fost pusă Ana, dar eu cred că medalia nu a fost a ei. Nu este vina ei, bineînțeles... Dacă s-ar fi făcut, într-adevăr, dreptate, medalia era la Sabrina! Ei i s-a făcut o mare nedreptate, exercițiul ei a fost mai bun! Cu toții, și noi, și americanii, credem că este cel mai drept acum să se dea trei medalii, să ia toate cele trei fete implicate, și Ana, și Sabrina, și Jordan. Iar cei care au făcut greșelile să recunoască!”, a transmis Daniel Silivaș, potrivit sport.ro.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
A primit doar un avertisment pentru viteză de la polițistul care a oprit-o și i-a schimbat viața...
Digi FM
Cum arată ceasul de 3 milioane de dolari purtat de Salman Khan. 714 diamante împodobesc accesoriul realizat...
Pro FM
Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a...
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
Adevarul
Femeia care a afirmat prima că imigranții din SUA mănâncă animale de companie recunoaște că sunt informații...
Newsweek
Atacatorul care a vrut să-l ucidă pe Trump a dat un interviu în Newsweek România. Ce spunea în 2022?
Digi FM
ÎPS Teodosie, despre cum trebuie să se roage femeile acasă: “Cu capul acoperit, în fustă. Să nu se roage în...
Digi World
Câți bani au cheltuit doi tineri ca să călătorească în 65 de țări din lume, în doar nouă luni: „Trebuie să...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
UTV
Sean Penn are o noua iubita. Cine este Valeria Nicov, moldoveanca in varsta de 26 de ani alaturi de care a...