Decizia TAS. Ana Bărbosu obține medalia de bronz la gimnastică. Sabrina Voinea, pe locul 4

Data actualizării: Data publicării:
ana bărbosu la jocurile olimpice de la parsi
Ana Bărbosu. Foto: Profimedia Images

Federația Română de Gimnastică a anunțat, sâmbătă seara, decizia TAS privind rezultatul final de la proba de gimnastică de la Jocurile Olimpice. Arbitrii au decis ca Ana Maria Bărbosu să obțină medalia de bronz, iar Sabrina Voinea să încheie competiția pe locul 4. România ajunge astfel să aibă 9 medalii câștigate la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris.

Citește și:

Prima reacție a Gimnasticii din SUA după ce TAS i-a redat bronzul Anei Bărbosu: Suntem devastați

Reacția gimnastei Jordan Chiles după ce TAS i-a luat medalia de bronz: Renunț la rețelele sociale pentru sănătatea mea mintală

UPDATE 19:25: Federația Română de Gimnastică a anunțat că Ana Maria Bărbosu a obținut medalia de bronz la proba de gimnastică de la Jocurile Olimpice de la Paris, în timp ce Sabrina Voinea a încheiat competiția pe locul 4. România ajunge astfel să aibă 9 medalii câștigate la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

UPDATE 18:10: Avocatul celor două gimnaste susține că o sentință este așteptată în jurul orei 18:30, însă există șanse ca verdictul să fie dat și duminică, până la terminarea Jocurilor Olimpice.

„Ședința s-a încheiat de câteva ore. A durat șase ore și ceva. A fost ceva mai lungă deoarece au fost multe aspecte de discutat si aprobat. Ne așteptăm la o soluție în seara asta ori în ziua de mâine. Dar nu mai târziu de momentul închiderii Jocurilor Olimppice. În momentul de față următoarea oră la care e posibilă o sentință este ora 18:30”, a anunțat avocatul gimnastelor la Digi24.

Sabin Gherdan susține că în prezent toate scenariile sunt posibile, însă cel mai favorabil verdict ar fi ca cele două gimnaste să primească câte o medalie de bronz.

„Suntem optimiști. Am putut să ne prezentem probele. Arbitrii au luat act de dovezi. Toate scenariile sunt deschise, inclusiv situația în care ambele gimnaste ar primi medalie de bronz. Ceea ce ne dorim”, a explicat acesta la Digi24.

UPDATE 17:45: Tribunalul de Arbitraj Sportiv a analizat, sâmbătă, memoriile depuse de Federația Română de Gimnastică și Comitetul Olimpic și Sportiv Român cu privire la finala de la sol din cadrul competiției de gimnastică de la Jocurile Olimpice, ptroviti News.ro.

Avocatul care le reprezintă pe cele două gimnaste susține că decizia TAS va fi anunțată după ora 19:00. 

“Au fost şapte ore de audieri, iar verdictul îl vom avea după ora 19.00 în România. Două persoane au trecut prin audieri: antrenoarea sportivei americane şi Donatella Sacchi, preşedinta comitetului tehnic feminin şi şefa Superior Jury, care judecă fiecare contestaţie. Gimnastele nu au fost audiate. Au existat la mijloc foarte multe chestiuni tehnice, dar veştile sunt îmbucurătoare. Toate scenariile sunt deschise, dar, după tot acest maraton, aş putea evalua că e teoretic posibil ca Sabrina Voinea şi Ana Maria Bărbosu să obţină ambele bronzul”, a declarat avocatul, potrivit News.ro, care citează FR Gimnastică

Știrea inițială:

Audierile de la Paris au început de la primele ore ale dimineații, iar Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis să judece la comun cazurile celor două sportive. Urmând ca decizia să fie anunțată tot la comun. În timpul audierilor ar fi fost găsite scăpări în sistemul de arbitraj, potrivit jurnaliștilor de la golazo.ro. Federația Română de Gimnastică a solicitat celor de la TAS să acorde medalii de bronz și pentru gimnastele române, a anunțat la Digi24 Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic Sportiv Român.

„Federația Română de Gimnastică le solicită, inclusiv trei medalii de bronz, adică toate cele trei sportive care sunt în această cauză să primească fiecare câte o medalie de bronz. Cel mai sigur si mai simplu este sa vedem azi verdictul tribunalului Arbitrajului Sportiv”, susține Mihai Covaliu, președinte CSOR.

Președintele Tribunalului Român de Arbitraj Sportiv spune că au mai fost situații în care s-au acordat două medalii după contestații.

„Avem un precende în care s-au acordat două medalii de bronz, din câte știu trei medalii e greu de spus dacă a mai fost cazul. Schioara care la Olimpiada din iarnă a făcut contestație, iar ulterior i s-a dat dreptate și i s-a daat medalia”, a explicat Cristian Jura, președintele Tribunalului Român de Arbitraj Sportiv.

Cele două gimnaste au avut șanse foarte mari să obțină medalii la Jocurile Olimpice de la Paris. Ana Bărbosu e sportiva care s-a clasat inițial pe locul trei în finala la sol, dar a fost coborâtă pe patru în urma unei contestații făcute de americanca Jordan Chiles. De asemenea, Sabrina Voinea a fost depunctată pentru o presupusă încălcare a liniei care demarchează covorul de concurs, încheind pe locul cinci. Aceasta a depus o contestație, care a fost respinsă de arbitri.

Editor : Andreea Rubica

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Va fi construit un nou drum important pentru români! Când va fi gata și cât costă
Digi FM
Cât costă ținuta purtată de Simona Halep la turneul lui Ion Țiriac. Pantofii sportivei au atras toată atenția
Pro FM
Beyonce spune că nu este ușor să crești trei copii: „Ai nevoie de multă răbdare, am încercat să le oferim o...
Film Now
Primul soț al lui J.Lo, dezvăluiri neașteptate: „Trebuia să ne prefacem” Ce sfaturi i-a dat cântăreței care e...
Adevarul
Sute de spărgători, dealeri de droguri și criminali, eliberați pe străzile din Marea Britanie. Reacțiile...
Newsweek
9.000 lei amendă pentru locuitorii care fac aceste lucrări la bloc. Mai mulți locatari amendați!
Digi FM
Când ar putea avea loc un cutremur puternic în România. Seismologul Gheorghe Mărmureanu liniștește populația...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Problema asociată bătrâneții, cu care s-a confruntat Kelly din Beverly Hills. Neputința de a-și duce viața...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu