Trei prim-divizionare de baschet, una de handbal masculin si doua echipe de handbal feminin. Sase grupari care isi impart aceeasi casa. O casa construita in urma cu aproape cinci decenii. Sala Constantin Jude e sufocata de antrenamente zilnice. Un program supraaglomerat, in care batalia se da pentru pozitii cat mai bune in orar, in conditiile in care unele echipe sunt nevoite sa vina la sala, dimineata, de la ora 8, iar altele isi incheie pregatirea, noaptea, la ora 22.
Sala Constantin Jude a fost construita in 1968 si nici acum nu are locuri de parcare. In ultimii ani, s-au investit bani in acoperis, a fost schimbata suprafata de joc, montate scaune si renovate vestiarele. Sala are insa multe lipsuri si are nevoie de derogari de fiecare data cand gazduieste competitii internationale.
In timp ce administratia Timisoarei carpeste an de an o arena veche de aproape 50 de ani, Universitatea Politehnica lucreaza la cea mai moderna sala din oras. Constructia a inceput in anul 2010 si trebuia sa fie data in folosinta in toamna anului trecut.
Politehnica asteapta bani de la Ministerul Educatiei, dar rectorul nu exclude nici un parteneriat public-privat, pentru finalizarea lucrarii.
4 milioane de euro e valoarea totala a investitiei in Sala de sport. Universitatea Politehnica mai are nevoie de jumatate din suma pentru finalizarea arenei.
Cel mai ambitios proiect din Timisoara a venit insa tocmai de la... Bucuresti, de la Autoritatea Naţionala pentru Sport şi Tineret. El prevede constructia unei Sali Polivalente de 14.000 de locuri, care sa gazduiasca turneul final al campionatului european de baschet feminin din 2015. Sansele ca arena sa fie gata in timp util sunt insa minime.
Cea mai moderna sala de sport din Romania este cea de la Craiova. Polivalenta din Banie are 4.000 de locuri, iar constructia ei a durat 18 ani.