Pe 15 aprilie 1989, stadionul Hillsborough din oraşul Sheffield a găzduit semifinala Cupei Angliei, între FC Liverpool şi Nottingham Forest. Peste 20.000 de fani ai „cormoranilor” au venit să-şi susţină echipa. Cu zece minute înainte de începerea meciului, în faţa stadionului mai erau peste 2.000 de fani ai Liverpool, care nu reuşiseră să intre pe arenă din cauza căilor prea înguste de acces.
Comandantul poliţiei a fost cel care a ordonat deschiderea porţilor de evacuare a stadionului Hillsborough. Dar el a dat vina pe fani pentru că au intrat.
În acel moment, s-a produs o busculadă între cei care au dat buzna în arenă şi cei care erau deja acolo. Mii de oameni s-au călcat în picioare şi au fost striviţi de gardurile metalice. 96 au murit. Printre ei, mulţi copii, adolescenţi şi femei. Cea mai tânără victimă avea 10 ani. Alţi 700 de suporteri au fost răniţi. La vremea respectivă, autorităţile şi poliţia au dat vina pe fani. Acum, după mai bine de 2 decenii şi jumătate, şeful dispozitivului de ordine a admis că a minţit.
„Îmi cer scuze familiilor victimelor. Toată lumea ştia adevărul, fanii şi poliţiştii ştiau că noi am deschis porţile”, a spus David Duckenfield, fost poliţist.
Familiile victimelor au asistat la mărturia fostului poliţist cu durere, pentru că în toţi aceşti 26 de ani, cererile lor pentru a se face dreptate au fost ignorate de către autorităţi.
Margaret Aspinall, mama unui tânăr mort pe Hillsborough: A fost foarte emoţionant pentru că noi ştiam, în toţi aceşti ani noi am ştiut care este adevărul. 26 de ani e prea târziu. 26 de ani de durere, suferinţă, mânie, de luptă pentru a obţine această scuză. Pentru mine, scuzele nu înseamnă nimic. E prea târziu.
Tragedia de pe stadionul Hillsborough a dus la modificarea radicală a regulilor de organizare pe stadioanele din Marea Britanie, prin înlăturarea gardurilor de metal care înconjurau gazonul.