Sportul sumo cu roboți a devenit deja o tradiție în Japonia, unde dezvoltatorii din domeniul roboticiii caută, prin intermediul acestor lupte „corp la corp” (deși mai nimerit ar fi „caroserie la caroserie”), să obțină viteze de reacție autonomă și capacitate de decizie tot mai mari.
Odată ce meciul începe, intervenția factorului uman este scoasă total din schemă. Fiecare robot acționează în întregime autonom, pe baza unor matrițe comportamentale pre-programate, scrie publicația The Verge.
Evident, sumo-roboții sunt departe de perfecțiune. Pattern-urile diferite de reacție merg uneori până la situații în care unii roboți rămân ca o „stană de piatră” în fața adversarului.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
Fiecare robot are particularitatea lui în materie de tehnici de luptă: unii folosesc o „lopată” pentru a-și arunca oponentul în afara cercului, în timp ce alții utilizează un soi de aripi în ofensiva mecanică.
Ghidul ilustrat al robotului american de sumo recomandă ca luptătorul să aibă o culoare închisă ori strălucitoare, pentru a trezi confuzie în senzorii adversarului.