Spune-mi cât de lungă e parola ta, ca să-ți spun dacă e sigură. Experții au dezvăluit un truc care ne protejează conturile de hackeri

Data publicării:
femeie care sta pe laptop
Experții recomandă parole mai lungi, chiar dacă acestea sunt mai simple. FOTO: Shutterstock

Experții în securitate cibernetică au explicat că în zilele noastre ne putem feri de hackeri foarte ușor: să folosim parole mai lungi, chiar dacă acestea sunt mai simple. O parolă simplă de opt caractere poate fi aflată în doar 37 de secunde folosind forța brută, dar este nevoie de peste un secol pentru a descoperi una de 16 caractere, transmite euronews.com.

Actualizarea parolei pentru a fi mai lungă și a conține un amestec de litere, cifre și simboluri poate crește timpul necesar unui hacker pentru a o sparge, chiar dacă măsurile de criptare a parolelor se îmbunătățesc, potrivit unei firme de IT.

Multe site-uri web necesită în prezent o parolă de cel puțin opt caractere cu un amestec de litere, cifre sau simboluri, dar s-ar putea să fie nevoie de o actualizare, spun experții, deoarece o parolă mai lungă înseamnă un număr semnificativ mai mare de combinații posibile, scăzând șansele hackerilor de a o ghici pe cea corectă.

Pentru o parolă simplă de opt caractere compusă doar din numere, sunt necesare doar 37 de secunde pentru a o sparge folosind forța brută, ceea ce înseamnă că atacatorul încearcă să ghicească parola. Dacă numărul de caractere este dublat, un hacker ar avea nevoie de 119 ani pentru a o afla.

Experții recomandă parole mai lungi, chiar dacă acestea sunt mai simple

Experții recomandă parole mai lungi, chiar dacă acestea sunt mai simple. Pentru o parolă de opt caractere care conține numere, litere mari și mici și simboluri e nevoie de șapte ani ca să fie spartă.

Dacă o parolă a fost furată anterior, conține cuvinte din dicționar sau dacă a fost reutilizată între site-uri web, timpul necesar pentru a o sparge scade dramatic.

Chiar dacă parola este slabă, site-urile web au, de obicei, caracteristici de securitate pentru a preveni atacurile folosind forța brută, cum ar fi limitarea numărului de încercări.

Portalurile care conduc la informații sensibile utilizează, de asemenea, adesea un nivel suplimentar de securitate, cum ar fi autentificarea cu doi factori, pentru a preveni frauda.

În timp ce anterior se recomanda schimbarea frecventă a parolelor, experții spun că acum este important să fie create parole puternice și unice.

Această abordare este considerată mai eficientă decât modificările frecvente, ceea ce poate duce la parole mai slabe și la reutilizarea celor similare.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
„La populaţie oprim pur şi simplu atât energia electrică, cât şi gazele”: Cinismul lui Ceauşescu în iarna...
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu a reușit să-și vadă copiii, la peste o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană: “Sunt...
Pro FM
Cher dezvăluie că Tina Turner i-a cerut ajutorul pentru a-l părăsi pe Ike Turner, soțul ei abuziv: "Avea o...
Film Now
Tom Holland o caută periodic pe Zendaya pe Google: „Așa mă asigur că suntem bine”
Adevarul
Dacii au construit cel mai rezistent drum pavat din România. Cât va costa restaurarea lui, după două mii de...
Newsweek
ADEVERINȚA care asigură o creștere de pensie la Mica Recalculare. Ce venituri nepermanente contează?
Digi FM
Denis Drăguș, împăcare neașteptată cu familia sa, cu care nu mai vorbise de cinci ani. Tatăl atacantului: „Am...
Digi World
Întâlnire de record. Cea mai scundă femeie din lume și cea mai înaltă femeie din lume s-au cunoscut: "A fost...
Digi Animal World
Un cadou total neașteptat de Crăciun. Reacția angajaților unui magazin când au găsit un șarpe în brazii...
Film Now
Ralph Macchio, onorat cu o stea pe Hollywood Walk Of Fame: „Înseamnă totul pentru mine”. Cum arată azi...
UTV
Lidia Buble, inselata de fostul iubit: detaliul neasteptat care i-a dezvaluit adevarul despre „Maria”