Prima demonstrație a „OZN”-urilor oltenești, un eșec
Data publicării:
Oltenia se mândreşte acum şi cu primele două... OZN-uri. Au fost construite şi donate Muzeului Henri Coandă din localitatea Perişor de un inginer pasionat de aeronautică. Deocamdată, însă, inventatorul nu poate să ridice farfuriile zburătoare de la sol pentru că mai are nevoie de bani pentru a le dota cu propulsoare. Dacă nu va găsi un sponsor, inventatorul are o altă variantă la îndemână - va vinde nişte grâu pentru a face rost de bani.
Marea lansare a farfuriei zburătoare n-a mai avut loc pentru că invenţia s-a întors împotriva creatorului. Sătenii nu au fost deloc impresionaţi!
- Noi ziceam că zboară, că de aia venirăm. Să vedem.
- Nu cred că va porni niciodată. Ar fi un lucru bun dar să fie o realitate, să funcţioneze.
Nicolae Stăncioiu a construit prima farfurie zburătoare în urmă cu patru ani, iar cea de-a doua a fost gata zilele trecute. Henri Coandă, marele savant român care a copilărit tot în comuna Perişor, a fost inspiraţia inventatorului.
Momentan, niciunul dintre dispozitivele pe care le-a imaginat nu zboară. Omul are nevoie de 20.000 de lei pentru a cumpăra propulsoare mai puternice.
„Îmi trebuie bani, îmi trebuie sponsori. Sincer să fiu o să încerc să vând nişte grâu, asta e viaţa, mergem înainte”, spune Nicolae Stăncioiu.
Ambele farfurii zburătoare au fost donate muzeului din localitate. Inventatorul doljean spune că a mai înregistrat la OSIM un model de avion care zboară cu ajutorul unor propulsoare.