Rusia vrea „să combată” încălzirea globală folosind gaz și energie nucleară, ca alternativă la agenda climatică a Occidentului

Data publicării:
Russian President Putin Launches Novatek-Murmansk LNG Plant
Rusia a susținut frecvent că utilizarea gazelor naturale este pe deplin compatibilă cu obiectivele globale privind combaterea schimbărilor climatice. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Rusia își va urmări propriile obiective legate de climă și va înainta propuneri privind combaterea încălzirii globale ca alternativă la agenda promovată de Occident, a declarat vineri ministrul adjunct al Energiei, Pavel Sorokin, informează Reuters.

Comentariile lui Sorokin ar putea fi un precursor pentru potențiale contre la summitul COP29 al ONU privind clima, care urmează să aibă loc în noiembrie în Azerbaidjan.

Relațiile dintre Rusia și Occident sunt cel mai proaste din ultimele decenii din cauza conflictului din Ucraina, iar Kremlinul nu este de acord cu multe aspecte, inclusiv cele legate de climă.

Rusia deține cele mai mari rezerve de gaze naturale

Rusia, care deține cele mai mari rezerve de gaze naturale din lume, lucrează la o nouă strategie energetică până în 2050.

În strategia noastră energetică, vom ține cont de acele măsuri (referitoare la climă) care nu vor pune o presiune semnificativă asupra potențialului nostru de dezvoltare și vom încuraja țările prietene să facă același lucru”, a declarat Sorokin la o conferință de energie.

El a spus că există un potențial mare în ceea ce privește eficiența energetică ca modalitate de a aborda criza climatică.

În Rusia, potențialul nostru de economisire a energiei este de 20%-30%. Aceasta este o modalitate constructivă de a reduce emisiile și de a nu arunca la gunoi totul cu turbine eoliene și panouri solare", a spus Sorokin.

Unele dintre măsurile realiste sunt să folosim resursele curate pe care le avem. Cum ar fi gazul, cum ar fi nuclearul, cum ar fi energia hidroelectrică”, a mai spus acesta.

Rusia a susținut frecvent că utilizarea gazelor naturale este pe deplin compatibilă cu obiectivele globale privind combaterea schimbărilor climatice și spune că ar trebui să rămână un element cheie în consumul de energie.

Unii oameni de știință din domeniul climei spun că creșterea producției de gaze naturale, în principal metan, devine unul dintre cei mai mari factori ai schimbărilor climatice și că planurile de extindere a industriei ar putea împiedica eforturile de reducere a gazelor cu efect de seră.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Filmul interzis care i-a eliberat pe români: Cenzura comunistă a „picat în brațele” irezistibilei „Emmanuelle”
Digi FM
„Așa vrei să conduci și țara?” Mircea Geoană, viral pe TikTok, după ce a fost ironizat pentru aptitudinile de...
Pro FM
Selly și-a dus iubita în vacanță cu un avion privat, la 6 ani de relație: „Când ai bani, ai bani”
Film Now
Maggie Smith a murit la 89 de ani. Profesoara McGonagall din Harry Potter a lăsat în urmă doi fii și cinci...
Adevarul
Femeia din Bacău aflată în comă, care și-a revenit brusc și a început să cânte. „Toți medicii care erau...
Newsweek
Ajutor la pensie important pentru sute de mii de pensionari. Ce noi beneficii primesc?
Digi FM
Când începe pelerinajul la Sfânta Parascheva. Și moaştele Sfântului Pantelimon vor fi aduse spre închinare
Digi World
5 semne alarmante care îți indică că o aplicație mobilă nu este de încredere
Digi Animal World
Autoritățile au crezut că au găsit un vultur rănit, dar când l-au analizat, au izbucnit în râs. Ce avea, de...
Film Now
Catherine Zeta-Jones, după ce a postat o poză nud: "În pană de idei pentru cadoul lui Michael. Asta e...
UTV
Zoe Kravitz a lasat totul la vedere intr-o rochie mini din dantela la Paris Fashion Week. Lookul care a...