Rusia vrea „să combată” încălzirea globală folosind gaz și energie nucleară, ca alternativă la agenda climatică a Occidentului

Data publicării:
Russian President Putin Launches Novatek-Murmansk LNG Plant
Rusia a susținut frecvent că utilizarea gazelor naturale este pe deplin compatibilă cu obiectivele globale privind combaterea schimbărilor climatice. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Rusia își va urmări propriile obiective legate de climă și va înainta propuneri privind combaterea încălzirii globale ca alternativă la agenda promovată de Occident, a declarat vineri ministrul adjunct al Energiei, Pavel Sorokin, informează Reuters.

Comentariile lui Sorokin ar putea fi un precursor pentru potențiale contre la summitul COP29 al ONU privind clima, care urmează să aibă loc în noiembrie în Azerbaidjan.

Relațiile dintre Rusia și Occident sunt cel mai proaste din ultimele decenii din cauza conflictului din Ucraina, iar Kremlinul nu este de acord cu multe aspecte, inclusiv cele legate de climă.

Rusia deține cele mai mari rezerve de gaze naturale

Rusia, care deține cele mai mari rezerve de gaze naturale din lume, lucrează la o nouă strategie energetică până în 2050.

În strategia noastră energetică, vom ține cont de acele măsuri (referitoare la climă) care nu vor pune o presiune semnificativă asupra potențialului nostru de dezvoltare și vom încuraja țările prietene să facă același lucru”, a declarat Sorokin la o conferință de energie.

El a spus că există un potențial mare în ceea ce privește eficiența energetică ca modalitate de a aborda criza climatică.

În Rusia, potențialul nostru de economisire a energiei este de 20%-30%. Aceasta este o modalitate constructivă de a reduce emisiile și de a nu arunca la gunoi totul cu turbine eoliene și panouri solare", a spus Sorokin.

Unele dintre măsurile realiste sunt să folosim resursele curate pe care le avem. Cum ar fi gazul, cum ar fi nuclearul, cum ar fi energia hidroelectrică”, a mai spus acesta.

Rusia a susținut frecvent că utilizarea gazelor naturale este pe deplin compatibilă cu obiectivele globale privind combaterea schimbărilor climatice și spune că ar trebui să rămână un element cheie în consumul de energie.

Unii oameni de știință din domeniul climei spun că creșterea producției de gaze naturale, în principal metan, devine unul dintre cei mai mari factori ai schimbărilor climatice și că planurile de extindere a industriei ar putea împiedica eforturile de reducere a gazelor cu efect de seră.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Românii vor avea cărți de identitate digitale: Cum funcționează noile buletine și ce...
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu, reacție după ce Silviu Prigoană a fost înmormântat în secret: „Sunt în stare de șoc!”
Pro FM
Jennifer Lopez, doar într-un body decoltat și strălucitor, din nou pe scenă după divorțul de Ben Affleck. În...
Film Now
Ellen Pompeo, pe străzile din LA, într-o zi obișnuită, când nu îmbracă uniforma medicală în serialul „Grey's...
Adevarul
Putea fi salvat adolescentul care a murit așteptând o ambulanța? Chirurg pediatru: „Nu mai e de competența...
Newsweek
200.000 de pensionari vor încasa 2 pensii, în luna decembrie. Casa de Pensii spune motivul.
Digi FM
Ce face acum Adrian Țuțu, primul câștigător "Românii au talent", la 13 ani de când lua premiul de 120.000 de...
zapada artificiala brasov
Instalațiile de zăpadă artificială au fost pornite la Poiana Brașov: sunt pregătite pârtiile pentru sezonul...
Digi Animal World
Un pui de panda roşu a murit din cauza stresului provocat de focuri de artificii
Film Now
Demi Moore s-a confruntat cu o tulburare de alimentație după ce „mai mulți” producători i-au spus să...
UTV
Celine Dion si Jennifer Lopez au stralucit pe scena show-ului aniversar Elie Saab in Arabia Saudita – 45 de...