Florin are 20 de ani şi este student la Politehnică în Timişoara. De când se ştie are o pasiune pentru maşini și visează să devină inginer. A petrecut ultimele patru luni într-o fabrică de componente auto și a reuşit să creeze prima maşină care dansează pe ritmul muzicii.
„Fiecare pas am încercat să fie cât de cât sincronizat și pot spune că am stat și am ascultat melodiile și le-am tot ascultat atât de mult că de două zile nu mai îmi ies din cap. Ideea e că motoarele se rotesc în orice direcție un anumit timp și atunci dansul era ceva de genul, mergi înainte, mergi înapoi, rotește atâta, atâta!”, spune Florin Popescu.
El face parte din cei 50 de studenți ai facultătii care au înlocuit în acest semestru cursurile de inginerie cu munca practică. Au avut şansa să înveţe cum se proiectează o mașină de la prima până la ultima piesă.
„Maşina aceasta simulează o parcare automată. Pentru că deja se lucrează la maşinile care merg singure este un algoritm simplu, caută primul loc de parcare şi încearcă să intre. Dacă ceva nu s-a efectuat corect se opreşte în siguranţă”, spune o studentă.
„A fost o oportunitate pentru a învăța tot mai multe. A fost o îmbinare destul de bună pentru că ceea ce am învățat aici mă va ajuta foarte mult la școală”, e de părere un alt student.
Alina Bratu, reprezentantul unei companii de automotive: Studenții au avut șansa de a fi parte din echipa noastră și de a experimenta zi de zi întreg procesul, de la a comanda componentele de care aveau nevoie și până la finalul proiectului în care trebuiau să prezinte ceea ce au făcut.
Este al doilea an în care studenţii de la Politehnica din Timișoara fac practică în cadrul unei mari companii de piese auto.