„Este televiziunea americană cu toate posturile lor: Public Broadcasting Services... Sistems, îi zice. Ne-a cerut ajutorul ca în transmisiile lor live pe internet să vadă acolo unde au probleme”, explică Marius Bănici.
Marius Bănici are 37 de ani şi conduce centrul de cercetare în IT care monitorizează toate transmisiile de date online ale televiziunii publice americane și caută soluții atunci când ceva nu merge cum trebuie.
„Are sute de programe, de stații și doresc să urmărească atunci când utilizatorii lor urmăresc pe internet programele lor și vor să vadă în momentul în care una dintre stații are probleme de emisie sau utilizatorii întâmpină probleme de a urmări programele lor”, explică Marius Bănici, director senior pentru tehnologii avansate.
Pe lângă echipa pe care o conduce deja la Timișoara, Marius Bănici are în subordine şi IT-iști din Statele Unite și India.
„Văd că este foarte vibrant, chiar dacă e un grup mic”, spune Sayantam Dey.
La Timişoara sunt aproximativ 100 de informaticieni care zilnic scriu programe. Nu monitorizează numai datele online ale televiziunii americane, ci şi pe cele ale ziarului britanic The Telegraph.
„Am lucrat pentru PBS și acum lucrez pentru Telegraph. (...) Păi a fost interesant, challenging. Sunt puţin diferiţi, fiind englezi, dar e interesant”, explică o tânără.
„E un lucru foarte important că avem șansa să lucrăm cu cele mai noi tehnologii din domeniu”, spune o alta.
Numai în anul 2011 televiziunea publică americană PBS a avut încasări de peste 834 de milioane de dolari.