Internetul lucrurilor va scoate din buzunarele companiilor IT din întreaga lume peste 5.000 de miliarde de dolari. Sunt investiții făcute în tehnologiile care vor conecta din ce în ce mai multe dispozitive, ceea ce va duce la o experiență diferită față de ceea ce înseamnă internetul astăzi. Mulți consideră aceasta drept următoarea revoluție industrială.
Internetul lucrurilor, sau altfel spus tendința de a interconecta cât mai multe dispozitive care să lucreze împreună în benficiul utilizatorilor, ar putea avea impact în fiecare ramură a economiei și va putea schimba chiar modul în care facem afaceri.
Potrivit unui raport al Business Insider, circa 6,6 miliarde de dispozitive erau interconectate în 2016. Numărul acestora este estimat să depășească 22,5 miliarde în 2021.
Simpla conectare a unui smartphone la sistemul multimedia al mașinii este doar începutul.
Investițiile în aceste tehnologii, precum senzorii sau chipurile cu inteligență artificială au ca scop interconectarea unei palete cât mai variate de dispozitive, cum ar fi sistemele electronice dintr-o locuință, ceasurile inteligente, sistemele de monitorizare video sau cele de la birou.
Serviciile conexe, precum analizarea datelor în timp real, ar urma să facă de asemenea pași importanți.
Internetul lucrurilor a prins și mai mult contur în urma târgului de luna aceasta de la Hanovra, acolo unde au fost puse pe tapet cele mai noi tendințe din industria IT. Aceste tendințe se aliniază la cele privind tehnologiile autonome sau la realitatea virtuală.